Український шеф-кухар отримав топову міжнародну кулінарну нагороду
Як передає Укрінформ, про це повідомила урядова організація Ukraine UA.
«Юрій уже давно промоутер української кухні на світовому рівні в межах кулінарних подій по всьому світу, відкриваючи українські ресторани за кордоном, співпрацюючи з фермерами та місцевими виробниками, а також модернізуючи українську кухню», – йдеться в повідомленні.
Так, одна з його флагманських кулінарних інновацій – поєднання українських національних традицій з молекулярною гастрономією. Крім того, до «Мішлен Червоний гід» і журналу «Шеф» увійшло зображення молекулярного борщу Юрія.
Нагадаємо, шеф-кухар, популяризатор української кухні Євген Клопотенко дав звану вечерю для шефів провідних ресторанів Нью-Йорку у відомому серед українців ресторані «Веселка».