У Нью-Йорку український шеф-кухар представив високу українську кухню

У Нью-Йорку український шеф-кухар представив високу українську кухню

Відео
Укрінформ
Шеф-кухар, популяризатор української кухні Євген Клопотенко дав звану вечерю для шефів провідних ресторанів Нью-Йорку у відомому серед українців ресторані «Веселка».

Про це розповідає Голос Америки, передає Укрінформ.

Клопотенко дивував місцевих гастрономів копченим борщем, щавлем, незвичним десертом з бринзи, пастернаком з соусом з бджіл та копченою сметаною.

Євген готувався до вечері кілька днів. Головні та досить екзотичні навіть для гурманів інгредієнти – материнку, бджіл, пастернак, буряковий квас, домашню ароматну олію він привіз з України. Напередодні напік хліб та зробив з нього квас, у якому маринував м’ясо.

«Щоб твоя кухня була популярна у світі, ти повинен частувати людей не з України, а з інших куточків світу. І не лише борщем, а й іншими стравами, які в нас є. Борщ це флагман, але є ще дуже багато крутих страв», – сказав Клопотенко.

Звана вечеря складалася з семи наїдків. Їхня презентація безпосередньо Євгеном займала важливу частину вечора.

Читайте також: У Колорадо українці можуть безплатно навчитися кулінарного мистецтва

«Друга страва під назвою «Верещака» – це м’ясо запечене в хлібному квасі з тартаром з оселедця, а також материнкою. Там будуть запечені яблука з козячою бринзою і білим шоколадом. Там буде соус із бджіл. Ми будемо їсти борщ спеціально приготований, ферментований у стилі том ям.  Буде пастернак з копченою сметаною», – сказав перед званою вечерею український шеф-кухар.

Ключову страву борщ подавали у незвичному вигляді – пюре з кропом та чорницею. Перед тим його закоптили димом з яблуневого дерева.

Звану вечерю відвідав письменник Нік Соларес, який пише про кулінарію. Він зауважив, що на кулінарній мапі Нью-Йорка бракує високої української кухні.

Погоджується з цим і шеф-кухар «Веселки» та су-шеф Клопотенка по вечері Дмитро Марценюк. Каже, що планував відкрити подібний ресторан ще торік, проте цьому завадила пандемія.

«Я обговорював цей новий проєкт з Євгеном, він мене підтримував. Був готовий бути та консультантом, і шефом, і партнером, тобто ми це все обговорили. І зараз Нью-Йорк оживає і, можливо, вже в кінці цього року, можливо навіть в кінці літа ми відтворимо наш бізнес-проєкт», – розповів Марценюк.

Нагадаємо, українське подружжя в американському штаті Нью-Джерсі, де проживає одна з найбільших українських громад Сполучених Штатів, кілька років тому втілило свою мрію – за підтримки діаспори відкрило єдиний у цьому штаті банкетний зал української кухні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-