У Колорадо українці можуть безплатно навчитися кулінарного мистецтва

У Колорадо українці можуть безплатно навчитися кулінарного мистецтва

Відео
Укрінформ
Колишня сумчанка Наталія Богданова після закінчення безплатних швидких кулінарних курсів Денвера готує випічку для учнів початкових класів в місті Арвада у штаті Колорадо.

Про це розповідає Голос Америки, передає Укрінформ.

«Я дуже рада за таку можливість, я навчилася готувати різні страви, які не характерні для української кухні, а також показала американцям, як готувати справжній український борщ», – розповіла вона.

Блейк Стайн, один з викладачів та засновник безплатних кулінарних курсів Денвера повідомив, що до них приходить чимало українців.

«Ми відкрилися чотири роки тому, оскільки в ресторанах Денвера катастрофічно не вистачало кухарів. Метою курсів є швидко навчити студентів якісно готувати популярні страви різних народів світу», – сказав він.

Шеф-кухар в японському ресторані Маркус Ендж, які також вчить у цій школі, розповів, що головна мета швидких курсів – підготувати людину до кулінарної кар’єри.

«Ми прагнемо допомогти їм отримати роботу, надаємо їм певного досвіду, навчаємо базовій термінології та техніці приготування», – сказав він.

Читайте також: Українці у Празі відкриють ресторан для промоції борщу

У сюжеті пояснюється, що курс триває п’ять тижнів по чотири години щодня. Починають студенти з техніки нарізки овочів. Далі – приготування родзинок світової кухні, а на фінальному занятті кожен готує свою коронну страву, яку оцінюють запрошені експерти з асоціації «Рестораторів Денвера». Закінчивши навчання студенти отримують диплом місцевого коледжу, а також сертифікат про проходження курсу з правил безпеки на кухні, який є дозволом на приготування харчів. Його приймають у багатьох штатах, він діє два роки.

Читайте також: «Борщ - наш»: досьє приготування прямує до Парижа для внесення до спадщини ЮНЕСКО

«Це дуже хороша нагода для тих, хто хоче навчитися готувати їжу та працювати в ресторанному бізнесі, а також поновити свої знання, якщо ви хочете повернутися до праці у сфері харчування», – зауважила Наталія Богданова.

Прийти на ці заняття можна у будь-якому віці. По закінченню курсів студентів щомісяця запрошують на ярмарок працевлаштування.

«Вони можуть обирати з-поміж багатьох ресторанів, що з нами співпрацюють. Ми намагаємося залучати їх до ярмарку працевлаштування, які зараз віртуальні. Працівники ресторанів розповідають студентам про свої заклади, які страви вони готуватимуть та скільки вони зможуть заробляти, якщо їх візьмуть на роботу», – розповів Блейк Стайн.

Читайте також: У Туреччині започаткували проєкт, що знайомить іноземців з українською кухнею

Зауважується, хоча глобальна пандемія короновірусу завдала збитків ресторанному бізнесу, за словами викладачів, потреба в кухарях залишається. Багато ресторанів під час карантину відкрилися з орієнтацією на доставку та їжу на винос. Кілька випускників навіть відкрили свої заклади під час пандемії.

«За чотири роки ці кулінарні курси пройшли більше тисячі осіб, чимало з яких новоприбулі емігранти, для яких це нагода швидко влаштуватися на роботу. За словами організаторів, 65% випускників одразу знаходять роботу», – додали в сюжеті.

Нагадаємо, українське подружжя в американському штаті Нью-Джерсі, де проживає одна з найбільших українських громад Сполучених Штатів, кілька років тому втілило свою мрію – за підтримки діаспори відкрило єдиний у цьому штаті банкетний зал української кухні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-