Українці у Празі відкриють ресторан для промоції борщу

Українці у Празі відкриють ресторан для промоції борщу

Відео
Укрінформ
Українське подружжя у Празі збирається відкрити ресторан «Борщарня», де готуватимуть справжній червоний борщ і розказуватимуть відвідувачам, що це українська страва. 

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає Укрінформ.

У сюжеті йдеться, що відкрити «Борщарню» вирішили волонтер Алекс Мартинов і викладачка Таша Бас з Кропивницького. За їхніми словами, така іде виникла під час борщ-вечірок, на яких вони запрошують гостей. Відкрити заклад ризикнули у розпал пандемії, однак «ковід», сподіваються, їм не завадить. Гроші на нього, зокрема, вирішили збирати на краудфандингу, де всього за тиждень відгукнулося кілька десятків українців. Було зібрано майже 1,5 тис. євро.

За словами Мартинова, як у більшості стартапів тут ідеться радше не про гроші, а про перевірку ідей. Зібрані кошти будуть подушкою безпеки в разі продовження коронавірусної кризи.

Читайте також: Україна постачатиме консервований борщ в Євросоюз

У сюжеті зауважується, що в Чехії доволі часто подають борщ із приписом «російський».

«За кордоном дуже часто кажуть «російський борщ», бо його можна замовити тільки в російських ресторанах. Тому я бачу в цьому таку маленьку нашу місію, щоб показати, що взагалі-то він наш», - сказала Таша Бас.

Поки у приміщенні ремонт. Подружжя сподівається відкрити «Борщарню» за кілька місяців.

Як повідомлялося, українська національна страва – борщ – опинилася у списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання СNN. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-