«Борщ - наш»: досьє приготування прямує до Парижа для внесення до спадщини ЮНЕСКО

«Борщ - наш»: досьє приготування прямує до Парижа для внесення до спадщини ЮНЕСКО

Укрінформ
Номінаційне досьє «Культура приготування українського борщу» прямує до Парижа для включення до Репрезентативного списку ЮНЕСКО.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Фейсбуці.

"Ми стали ще ближче до внесення борщу до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО! Фінішна пряма. Наразі досьє «Культура приготування українського борщу» прямує до Парижа для включення до Репрезентативного списку ЮНЕСКО. Cподіваємося, потрапити до нього якнайшвидше. Маємо всі перспективи", - написав Ткаченко.

Читайте також: Борщ потрапив до рейтингу найсмачніших супів у світі від СNN

Він зазначив, що український борщ є українською національною стравою, якій немає конкурентів. "Досить маніпулювати і на ґрунті «російськості» борщу, бо правди не зміниш. Борщ – наш", - написав міністр.

Ткаченко подякував МЗС за прийняття "цієї естафетної палиці та за дипломатичний support на міжнародному рівні". Він додав, що наразі МКІП продовжуватиме забезпечувати комунікаційний тил для нашого борщу у його визнанні як українську нематеріальну культурну спадщину та включенні до Репрезентативного списку ЮНЕСКО.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня у Києві встановили рекорд з одночасного приготування представниками з 25 регіонів України традиційного українського борщу.

Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики на початку жовтня рекомендувала відомству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини український борщ та ще 4 елементи. Це може стати першим випадком, коли до Національного переліку буде внесений загальноукраїнський елемент (борщ), а не регіональний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-