КУК засудив активізацію агресії РФ щодо України

КУК засудив активізацію агресії РФ щодо України

Укрінформ
Конгрес українців Канади привітав оперативну реакцію Канади та США на стягування Росією своїх військ до кордонів з Україною і порушенням перемир’я на Донбасі та беззастережно засудив ескалацію з боку РФ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні КУК.

«За останні кілька тижнів Росія значно активізувала агресію у своїй війні проти України. Збільшилися повідомлення про перекидання російських військ до кордонів України на сході та в окупованому Криму. Почастішали обстріли та нападу російських військ на українські позиції на східному фронті. 26 березня четверо українських солдатів були вбиті, захищаючи Україну», – нагадали в КУК.

У Конгресі заявили, що нинішня ескалація з боку Росії повинна бути зустрінута рішучою відповіддю з боку міжнародної спільноти.

Тож КУК закликав Канаду та міжнародну спільноту істотно посилити санкції щодо Росії з метою стримування подальшої агресії проти України та збільшити поставки військової техніки й оборонного озброєння для забезпечення оборони України від населення і території.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців висловив глибоку стурбованість через стягування Росією своїх військ до кордонів з Україною і порушенням перемир’я на Донбасі та закликав міжнародну спільноту підтримати Україну.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-