В СКУ розповіли про допомогу Україні й діаспорі в умовах пандемії COVID-19

В СКУ розповіли про допомогу Україні й діаспорі в умовах пандемії COVID-19

Відео
Укрінформ
Створена Світовим конґресом українців (СКУ) міжнародна Робоча група для підтримки українських громад у світі під час пандемії COVID-19 надає різноманітну допомогу діаспорі та Україні.

Про важливі ініціативи Робочої групи та взаємопоміч українців Австралії зокрема розповів Перший віцепрезидент Світового конґресу українців (СКУ) та співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефан Романів каналу UA: Перший. Відеосюжет розміщено на сторінці СКУ в Facebook (повне відео каналу UA: Перший - тут).

«В СКУ ми встановили таке гасло: «Ізольовані, але все-таки єднаймося», і тому Світовий конґрес українців створив Робочу групу, яка займається усіма нашими громадами у світі», - розповів Романів.

Він додав, що в СКУ «спілкуються з 64-ма країнами світу, в тому числі з Україною». «Ми координуємо (роботу – ред.) з Україною, вже відбулися спільні наради з міністром закордонних справ паном Кулебою, заступником міністра паном Боднаром, з віцепрем’єром паном Пристайком, щоб визначити, як ми можемо Україні допомогти», - зазначив Перший віцепрезидент СКУ.

Він розповів, що через міжнародну Робочу групу Світовий конґрес українців надає допомогу, підтримку, інформацію, реалізує освітні програми, вебінари з психологічної допомоги тощо.

Говорячи про Австралію, Романів зазначив, що Союз українських організацій Австралії – «це складова частина , яка репрезентує українців в Австралії, входить до мережі Світового конґресу українців, ми спільно працюємо». Співголова СУОА нагадав, що в Австралії також було створено Робочу групу. «У нас є стейтові, тобто обласні громади, і кожен голова громади разом із представниками Посольства України, українськими церквами, кредитівкою мають тижневі зустрічі», - розповів Романів.

Уточнюючи про допомогу українцям Австралії в умовах пандемії, він зазначив, що Робоча група тримає контакт з усіма українськими громадами; пильнує, аби всі урядові, медичні та інші інструкції, які видаються, були перекладені українською мовою. Важлива інформація щодо коронавірусу також передається через українськомовну програму SBS.

Романів також розповів про проведення українських богослужінь в умовах пандемії в Австралії, допомогу українцям, які не встигли евакуюватися тощо.

Читайте також: СКУ про заяву Трампа і Путіна: жодної співпраці з РФ до припинення війни проти України і деокупації Криму

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців (СКУ) створив наприкінці березня  міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад у світі під час пандемії коронавірусу COVID-19. 

Як зазначалося, Робоча група, яка складається з провідників світових українських громад, тісно співпрацюватиме з Міністерством закордонних справ України, урядами, громадськими організаціями та церквами.

Основними напрямками роботи групи, як зазначалося, стане: «поширення достовірної та вчасної інформації; практична допомога тим, хто цього потребує; допомога Україні отримати необхідні медичні вироби та обладнання через співпрацю з урядами, постачальниками та гуманітарними організаціями.

Фото: Павло Багмут

Відео: UA: Перший (сторінка Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців в Facebook)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-