В СКУ привітали нових керівників Ради, уряду і МЗС

В СКУ привітали нових керівників Ради, уряду і МЗС

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав нових керівників Верховної Ради ІХ скликання, Міністерства закордонних справ і новий склад уряду України на чолі з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Про це йдеться на сторінці СКУ у Facebook.

«Бажаю новообраному Голові Верховної Ради України та народним депутатам ВРУ ІХ скликання виправдати довіру українського народу та продовжити укріплення поступу України в європейському та євроатлантичному напрямку, зміцнення обороноздатності та безпеки України, відстоювання інтересів України у світі, протидії агресії РФ проти України у військовій, економічній, інформаційній та гуманітарній сферах, продовження процесу реформуфання країни, поглиблення зв’язків з діаспорою та відповідне забезпечення прав закордонних українців в Україні» - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Новому складу уряду на чолі з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком в СКУ побажали наснаги у розбудові України, укріплення її незалежності та суверенітету, демократії та економічного процвітання, зміцнення авторитету України у світі.

«Перед новим урядом стоїть багато викликів у зміцненні обороноздатності та безпеки країни, укріплення міжнародної коаліції протидії російській агресії, та в той же час продовження реформування країни, розвиток економіки та культури, укріплення демократії та верховенства права», - заявив Павло Ґрод. Він наголосив, що в СКУ «завжди готові допомогти Україні на міжнародному рівні, спільно розбудовувати українство у світі».

В СКУ привітали Вадима Пристайка з призначенням на посаду Міністра закордонних справ України.

“Світовий конґрес українців завжди наголошує на важливості плідної співпраці Міністерства закордонних справ України та СКУ для забезпечення успіху у досягненні зовнішньополітичних пріоритетів України, що включають послідовні кроки до набуття повноправного членства в ЄС та НАТО, протидію агресії Російської Федерації, утвердження позицій України на міжнародному рівні та розбудову тісних зв’язків з українцями у світі» - заявив Павло Ґрод.

Як повідомляється, віцепрезидент СКУ Олена Кошарна та директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук взяли участь в урочистому відкритті першого засідання Верховної ради України 29 серпня з нагоди складення присяги народними депутатами, обраними 21 липня 2019 року.

Фото: Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-