Світовий конґрес українців привітав Бориса Ґудзяка з нагоди інтронізації

Світовий конґрес українців привітав Бориса Ґудзяка з нагоди інтронізації

Фото
Укрінформ
Президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод привітав Митрополита-Архієпископа Філадельфійської Архієпархії УГКЦ в США Бориса Ґудзяка з нагоди інтронізації.

Вітання розміщене на сторінці СКУ у Facebook.

«Маю велику честь і приємність від імені Світового конґресу українців і його мережі у понад 60 країнах світу (яка включає УККА) привітати Владику Бориса Ґудзяка, Архиєпископа-Митрополита Філадельфійського Української греко-католицької церкви в США, з урочистою подією введення на престол!», - йдеться у вітанні.

Як зауважив президент СКУ, Борис Ґудзяк пройшов довгий і праведний шлях служіння Українській греко-католицькій церквi та заслужено був обраний на цей високий і водночас відповідальний пост, очоливши одну з найчисельніших церков в українській діаспорі.

Користуючись нагодою, Павло Ґрод висловив митрополиту Філадельфійському велике визнання за жертовну працю в розбудові Української Церкви, освіти та лідерства як в Україні, так і у всьому світі; а також за піднесення національної гідності і збереження та примноження духовних надбань українського народу.

«Ми високо цінуємо всі Ваші здобутки як церковного, наукового та громадського лідера, Ваше відмінне розуміння українського релігійного і громадського життя в діаспорі та багаторічну співпрацю зі Світовим Конґресом Українців. Сподіваємось на співпрацю з Вами у подальшій розбудові українських парафій і міцних українських громад у Північній Америці», - сказав президент СКУ.

Павло Ґрод зазначив, що на сьогоднішній день українці всього світу переживають різноманітні виклики в громадах та церквах, зокрема, асиміляцію, втрату духовності та старання зі сторони ворогів знищити нашу церкву. Тому, на думку президента СКУ, кожен з нас повинен невтомно працювати над вихованням свідомих українців, для яких громада та духовні традиції є першочерговими, де б вони не проживали.

Як зауважив президент СКУ, отримання томосу про автокефалію відкрило великі можливості для української церкви, на які наш народ чекав протягом багатьох століть. «Разом провід українських церков та громадянського суспільства повинні працювати над тим, щоб в найближчому майбутньому об’єднати наші церкви, адже сильний народ починається із єдиної та об’єднаної церкви!», - переконаний Павло Ґрод.

Він побажав  Борису Ґудзяку «на многії літа невичерпні життєві сили та наснагу продовжувати вірно служити Українській церкві та нашому 65-мільйонному українському народу».

Читайте також: СУМ привітала новопоставленого митрополита Філадельфійського УГКЦ Бориса Ґудзяка

Як повідомляв Уркінформ, 4 червня в Українській Католицькій Катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії відбулася урочиста церемонія інтронізації Митрополита-Архієпископа Філадельфійської Архієпархії УГКЦ в США Бориса Ґудзяка.

В урочистостях взяли участь близько 2,5 тис. вірян.

Борис Ґудзяк, народжений у Сиракюзах, штат Нью-Йорк, є сьомим Митрополитом-Архієпископом Української Католицької Архієпархії Філадельфії. Він став наступником Митрополита-Архієпископа Стафана Сороки, чиє зречення через хворобу Папа Франциск прийняв 16 квітня минулого року.

Синод Єпископів Української Католицької Церкви, який відбувся в Україні в вересні, ухвалив звернення до Святого Престолу про призначення нового Митрополита-Архієпископа для Філадельфійської Архієпархії. 18 лютого 2019 року Папа Франциск проголосив призначення Єпископом Бориса Ґудзяка.

Фото: Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-