Новонароджені українці у Північній Греції отримали свої перші вишиванки

Новонароджені українці у Північній Греції отримали свої перші вишиванки

Фото
Укрінформ
Новонароджені українці в Греції отримали свої перші вишивані сорочки у рамках акції «Народженні у вишиванках».

Про це йдеться на сторінці Консульства України в Салоніках у Facebook.                     

«Сьогодні раді повідомити, що від офіційного представника Всесвітнього дня Вишиванки в Греції та Клубу українок в Греції Ганни Олійнич було передано перші три вишиванки для українських діток, що народилися в Північні Греції. Вітаємо новонароджену Тетянку Катмазовську, Івана Стецюру, Єлизавету Панчук та батьків юних українців із отриманням такого символічного оберегу як перша в житті вишиванка!», - повідомляється у дописі.

Зазначається, що Консульство України в Салоніках приєдналось до Акції «Народженні у вишиванках» від Всесвітнього дня вишиванки та Клубу українок в Греції разом з ΜΚΟ «Борисфен».

Як повідомляється, у консульстві й надалі мають намір продовжувати гарну традицію дарувати маленьким громадянам України вишиваночки у рамках акції «Народжені у вишиванці»!

У соцмережі зазначається, що акція "Народжені у вишиванці" належить громадській організації "Всесвітній День вишиванки". У Греції акція почала діяти у 2018 році. Даний проект координує Ганна Олійнич, яка є офіційним представником Всесвітнього дня Вишиванки в Греції та Клубу українок в Греції.

У рамках програми вишиваночки дарують новонародженим у Греції діткам, чиї батьки вважають себе українцями: чи мама, чи тато, чи обоє. Зареєструвати новонароджену дитину для подальшого отримання безкоштовної вишиваночки можуть батьки, родичі чи друзі родини.

Програма "Народжені у вишиванках" працює цілий рік. Повідомляти про нового українця(ку) можна за місяць до або впродовж 3 (трьох) місяців після народження дитини до 6 місячного віку. Після отримання заявки організатори якомога швидше зв’язуються з батьками та надсилають вишиванку у будь-який куточок Греції.

Фото: сторінка Консульства України в Салоніках у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-