Дні України в Стамбулі продемонстрували багатогранну українську культуру

Дні України в Стамбулі продемонстрували багатогранну українську культуру

Фото
Укрінформ
У Стамбулі завершилися Дні української культури, які подарували справжнє свято учасникам і відвідувачам.

Про це йдеться на сторінці Генерального консульства України в Стамбулі у Facebook.

«Це були не просто Дні України в Стамбулі, це були три дні багатогранної української культури в місті над Босфором. Справжнє свято всім нам подарували слухачі Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької під керівництвом Лариси Римар, які своїми голосами та музичним виконанням зачарували до глибини сердець», - йдеться у дописі. 

Повідомляється, що у виконанні тернополян звучали не лише відомі і улюблені «Щедрик», «Червона рута», «Наталка Полтавка», «Гуцулка Ксеня», останній український хіт «Плакала», неймовірні попурі з української естради, «Україна», але й «Ізмірський марш», який дуже люблять наші турецькі друзі.

На відкритті Дня України у Стамбульському університеті діти виконали, окрім рідного українського, і гімн Туреччини. 

Молодим українським виконавцям підспівували «Червону руту» турецькі студенти, які навчаються на українській кафедрі літературного факультету Стамбульського університету. 

Декан факультету літератури Стамбульського університету професор Хаяті Девелі у своєму вітальному слові висловив сподівання, що такий захід як «День України» стане щорічним в університеті. 

Генконсул України в Стамбулі Олександр Гаман, у свою чергу, висловив впевненість, що такі «Дні України», дійсно, стануть традиційними і сприятимуть кращій обізнаності турецьких студентів з українською культурою та традиціями, а також запросив всіх відвідати нашу Україну.

Справжньою родзинкою Дня України став виступ в університеті кримськотатарського танцювального ансамблю «Бахчисарай». Танок у виконанні діток красномовно продемонстрував наскільки різноманітною є Україна.

Завершилися Дні України в Стамбулі виступом тернополян на сцені своїх візаві – у Державній стамбульській консерваторії Університету імені Мімара Сінана. І знову «Ізмірський марш» у виконанні українського колективу викликав справжній фурор.

У Генконсульстві подякували директору консерваторії Айлі Улудере за надзвичайно теплий прийом і висловили сподівання, що досягнуті домовленості про співпрацю між навчальними закладами будуть реалізовані.

Генеральне консульство України в Стамбулі подякувало Тернопільській державній адміністрації і особисто голові Степанові Барні, директору Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької Ларисі Римар, активу Українського товариства взаємодопомоги, Українського культурного товариства, Декану факультету літератури Стамбульського університету професору Хаяті Девелі, керівництву İstanbul Kırım Derneği за сприяння у проведенні Днів України в Стамбулі.

Фото: сторінка Генерального консульства України в Стамбулі /Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-