У Братиславі вшанували пам'ять видатних українців Василя Ґренджа-Донського та Юрія Шерегія

У Братиславі вшанували пам'ять видатних українців Василя Ґренджа-Донського та Юрія Шерегія

Фото
Укрінформ
У столиці Словаччини вшанували пам'ять видатних українців - письменника, журналіста, громадсько-культурного діяча Василя Ґренджа-Донського та театрального драматурга і режисера Юрія Шерегія.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Словацькій Республіці.

«За традицією кожного року навесні українська громада Словаччини та Посольство України в Словацькій Республіці вшановують пам'ять видатного українського письменника, журналіста, громадсько-культурного діяча Василя Ґренджа-Донського та видатного українського театрального драматурга і режисера Юрія Шерегія», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 3 травня 2019 року дипломати Посольства разом з представниками Словацько-українського товариства м. Братислава та членами музично-драматичного ансамблю ім. Т.Г. Шевченка на кладовище Славіче удольє м. Братислава поклали квіти та запалили лампади на могилах В.Ґренджа-Донського та Ю.Шерегія.

Учасники заходу поділились своїми спогадами про цікаві сторінки з життя великих синів українського народу. 

Багато дослідників вважають, що автором пісні "Пливе кача по Тисині", яка під час подій Революції Гідності у 2014 році стала неофіційним гімном-реквіємом за невинно убієнними активістами Євромайдану є Василь Ґренджа-Донський. Він на початку 1923 року в Ужгороді подав цю пісню до збірки "Квіти з терням".

Фото: сторінка Veľvyslanectvо Ukrajiny v SR/Посольство України в Словацькій Республіці у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-