Український театр Фінляндії отримав найбільше візднак на міжнародному фестивалі у Кракові

Український театр Фінляндії отримав найбільше візднак на міжнародному фестивалі у Кракові

Фото
Укрінформ
Український театр Фінляндії (Ukrainian Theater in Finland) отримав найбільше візднак на міжнародному фестивалі у Кракові.

Про це йдеться на сторінці Посольства України у Фінляндії у Facebook.

«Театр нещодавно взяв участь у VI Міжнародному театральному фестивалі "Схід-Захід" у Кракові з виставою "Зона" за п'єсою сучасного українського драматурга Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів". За виконання вистави артисти отримали найбільшу кількість відзнак серед усіх учасників фестивалю», – повідомляється на сторінці.

Зокрема, диплом за кращу головну жіночу роль отримала Наталя Шевчук. Спеціальними дипломами нагороджено Геннадія Наумова, Ігоря Фрея та гурт Калина, дівчата з якого виступали в ролі мавок.

Крім того, на фестивалі головного режисера театру Ігоря Фрея було нагороджено медаллю "За служіння мистецтву". 

Повідомляється, що 17 квітня за сприяння Посольства України у Фінляндській Республіці відбулись зйомки телевізійного сюжету про Український театр Фінляндії. З сюжету можна буде дізнатися більше інформації про історію створення, творчу діяльність цієї української перлини в Фінляндії, акторів театру, планів колективу на майбутнє тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний фестиваль українського театру "Схід-Захід" за участю 15-ти театральних колективів з України, Німеччини, Фінляндії, Вірменії та Польщі відбувся 8-15 квітня у польському Кракові.

Програмою фестивалю, який відбувся ушосте, були передбачені спектаклі, панельні дискусії, зустрічі з артистами, презентації та виставки. У заході візьмуть участь сучасні професійні та аматорські театри з України та інших держав, що представлять глядачам вистави зі свого репертуару, присвячені широко окресленій українській тематиці.

Професійні та аматорські трупи зіграли спектаклі на сценах краківських театрів, таких як “Гротеска”, “Театр без Рядів”, театр ім. Юліуша Словацького, театр Краківської Політехніки, а також у Староміському центрі молодіжної культури.

Організатором фестивалю є Фундація масових видовищ та Центр молоді імені Генрика Йордана у Кракові.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-