На фестивалі

На фестивалі "Дні України на Балтійському морі - 2019" визначили переможців

Фото
Укрінформ
Професійне журі міжнародного Фестивалю творчості української молоді "Дні України на Балтійському морі - 2019", що проходив в Латвії, визначило переможців – володарів Гран-прі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рівень молодих виконавців був високим. І поважному журі важко було визначити самих-самих. Але врешті-решт володарі Гран-прі Фестивалю-2019 були названі. Ними стали колектив спортивно-естрадного танцю «Візаві» з Солоницівки Дергачівського району Харківської області; а також арфистка Габріела Еркмане (Латвія), учениця Музичної школи Еміля Дарзиня», - розказала організатор заходу Ольга Берга.

Фестиваль «Дні України на Балтійському морі-2019» проходив 12-16 квітня в Латвії за участі  танцювальних, інструментальних, вокально-хорових колективів та солістів, декламаторів, а також театрального колективу.

Виступи конкурсантів оцінювало професійне журі у складі: латвійський актор театру і кіно, основоположник школи степу в Латвії Маріс Пуріс; хореографи Наталя Гоєнко (Україна) та Аліна Жезлова (Латвія); оперна співачка Тетяна Гудим (Естонія); музичний педагог Регіна Кейріс (Швеція).

Дещо раніше свої нагороди, дипломи і медалі, юним конкурсантам вручили представники Світового Конґресу Українців (СКУ), а також латвійського Товариства підтримки України/Ukrainas atbalsta biedriba.

Читайте також: Українську оперу-антиутопію GAZ покажуть у Києві, Відні та Нью-Йорку

Організатором Фестивалю виступив Український центр молоді і дітей в Латвії за підтримки Конгресу українців Естонії, Товариства підтримки України (Латвія), Nordic M. (Швеція).

Фото: Український центр молоді і дітей в Латвії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-