Українська діаспора в Канаді задоволена комунікацією із офіційним Києвом

Українська діаспора в Канаді задоволена комунікацією із офіційним Києвом

Укрінформ
Протягом останніх років українська влада та діаспора у Канаді налагодили ефективний канал спілкування.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

“Українська влада нас чує, тим паче Президент Порошенко двічі приїздив до Канади за час своєї каденції, і представники Конгресу обидва рази зустрічали його. Також кожного разу, коли в Україні проходить з’їзд Світового конгресу українців, делегати КУКу беруть у ньому участь і зустрічаються з представниками українського уряду”, - сказала Хичій.

За її словами, представники Конгресу також регулярно спілкуються із членами канадського уряду. “В Оттаві у нас працює потужна команда, ми підтримуємо постійний контакт із канадськими міністрами та їх офісами. Представники Конгресу регулярно зустрічаються із урядовцями, які ухвалюють рішення, що стосуються нашої громади”, - зазначила очільниця української організації.

Вона додала, що Конгресу вдалося сформувати мережу, яка пов’язує кожного канадського депутата та певного члена громади, “що дозволяє безпосередньо доносити нашу позицію до законодавців”.

Читайте також: Про зняття Канадою санкцій із Росії не йдеться - лідер діаспори

Як відомо, Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-