СКУ просить українців допомогти удосконалити виборчий процес за кордоном

СКУ просить українців допомогти удосконалити виборчий процес за кордоном

Опитування
Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) проводить онлайн-опитування "Вибори Президента України 2019: Активність українців за кордоном".

Метою є з’ясувати виборчу активність наших співгромадян, які мешкають поза межами України, та виявити перешкоди, пов’язані із виборчим процесом за кордоном, йдеться на сторінці СКУ у Facebook.

"Світовий Конґрес Українців хотів би поцікавитись досвідом Вашої участі у виборчому процесі під час президентських виборів в Україні 31 березня 2019 р. Якщо Ви є громадянином України, який має право голосувати на українських виборах, і проживаєте за межами України, ми просимо Вас до кінця дня в п’ятницю, 5 квітня 2019 р. (за часом в Україні), заповнити короткий опитувальник нижче", - йдеться к повідомленні.

Зазначається, що анонімні відповіді учасників опитування "сприятимуть підготовці Заключного звіту Міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні, надавши уявлення про виборчий процес у дипломатичних представництвах по всьому світу".

Читайте також: У НСК “Олімпійський” заявляють, що не отримували офіційних заявок на проведення дебатів

Опитування містить 10 запитань. Серед них, зокрема, такі: чи брала людина участь у виборах Президента України 31 березня 2019 р. та у позачергових виборах Президента України в 2014 році в країні проживання за кордоном, і якщо ні, то чому (з варіантами відповідей); чи стикався виборець із будь-якими проблемами/труднощами, пов'язаними з виборчим процесом за кордоном? Якщо так то, з якими саме і яке покращення пропонує?

Також є питання про те, чи вважає виборець із закордону, що його голос вплине на результати виборів Президента України 2019? Чи є, на думку виборця, участь у цьогорічних виборах Президента України трендом серед його друзів та оточення в країні проживання?

Лінк на опитування - https://www.surveymonkey.com/r/TKFZ8DQ.

Зазначається, що результати будуть опубліковані на веб-сайті СКУ.

Як повідомлялося, голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час прес-конференції 1 квітня звявила, що на чергових виборах Президента України за кордоном проголосували 12,62% від загальної кількості виборців.

Загальна кількість виборців, яка була включена до списків виборців, склала 434 тисячі 930 осіб. Згідно з даними ЦВК, кількість громадян України, які проголосували на закордонних виборчих дільницях, загалом склала 55 тисяч 031 особу.

Після опрацювання 100% протоколів голосування із закордонних дільниць на виборах Президента України, у ЦВК повідомили, що найбільшу кількість голосів отримав Петро Порошенко - 38,93%. На другому місці - Володимир Зеленський, якого підтримали 26,01% закордонних виборців.

Третю позицію за кількістю голосів українців за кордоном отримав Анатолій Гриценко - 10, 64%, четверту Ігор Смешко - 6,62%, п'яту Руслан Кошулинський - 4,67%, шосту Юлія Тимошенко - 4,21%, сьому Юрій Бойко - 3,91%, восьму Олександр Вілкул - 1,8%. Інші кандидати набрали менше 1% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-