Уроки української в Брюсселі: перші студенти розповіли про мотивацію вивчення мови

Уроки української в Брюсселі: перші студенти розповіли про мотивацію вивчення мови

Відео
Укрінформ
Уроки української мови, що відкрилися у Брюсселі на початку березня, привернули увагу, зокрема, іноземців.

Своєю мотивацією вивчення мови перші студенті діляться у сюжеті 112 Україна.

«Я вчу українську, тому що моя дівчина з України. Хочу розуміти своїх друзів з України», - каже німець Артем. Він вже володіє п’ятьмя мовами, а разом з українською їх буде шість. Пропускати заняття Артем не збирається, та й дівчина не дозволить, каже він. «Хоче вибити з мене москаля», - жартує Артем. Хлопець родом із Росії, але ще школярем разом із батьками емігрував до Німеччини, а після закінчення школи вступив до університету в Бельгії.

Італієць Джакома Дотсо хоче вивчити українську не лише для того, аби вільно спілкуватися з батьками дружини та дворічною племінницею.  «Можливо, Україна скоро приєднається до Європейського Союзу, і нам доведеться разом працювати», - каже він.

Як повідомила голова Об’єднання українок Бельгії (ОУБ) Наталія Осташ, навчання відбувається модулями по п’ять уроків, один модуль коштує 25 євро. Плата, за її словами, символічна.

Зазначається, що курси української мови у Брюсселі наразі відвідує 7 слухачів.

Набір студентів продовжується, а також очікується відкриття аналогічних курсів в інших містах Бельгії, йдеться у дописі голови ОУБ у Facebook від 30 березня.

Повідомляється, що уроки української мови в Брюсселі від Об`єднання Українок Бельгії проходять за підтримки Посольства України в Бельгії. Викладач - Кулаківська Ольга, філолог, в минулому редактор журналу «Ойкумена» та старший викладач кафедри української мови Києво-Могилянської академії. 

Більше інформації про курси можна отримати за тел. 0476/75 44 08 (після 17:00) або надіславши листа на e-mail: natalia7340@yahoo.fr.

Фото: сторінка Zubryckyj Ivan у Facebook

Відео: 112 Украина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-