У Братиславі нагадали: «Крим - це Україна!»

У Братиславі нагадали: «Крим - це Україна!»

Фото
Укрінформ
Словацькі активісти, члени громадської спілки «Українсько-Словацька Ініціатива (УСІ)», депутати Національної Ради Словацької Республіки, небайдужі українці та дипломати Посольства України в СР приєдналися до всесвітньої акції #LIBERATECRIMEA.

Про це повідомляється на сайті Посольства України в Словацькій Республіці. 

"18 березня, у 5-ту річницю окупації Російською Федерацією Криму, у Братиславі нагадали «Крим - це Україна!»", - йдеться у повідомленні.

Метою акції є висловлення підтримки кримськотатарському народу та привернення уваги світової спільноти до порушень прав людини на окупованому півострові.

У приміщенні Парламенту Словацької Республіки та на сходах біля будинку активісти міжнародного громадського руху #LIBERATECRIMEA розгорнули кримськотатарський прапор, який упродовж 2019 року подорожує 28 країнами світу і, 26 червня, у День кримськотатарського прапору, повернеться до Києва.

Далі учасники акції перейшли до Братиславського граду. 

Присутні, тримаючи в руках фотокартки кримських в'язнів Кремля, серед яких 55 представників корінного кримськотатарського народу, провели тематичний флешмоб і закликали «Свободу Криму! Крим - це Україна!».

Фото з сайту Посольсва України у СР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-