Українці в Чикаго вшанували Шевченка концертом

Українці в Чикаго вшанували Шевченка концертом

Фото
Укрінформ
У Чикаго відбулася низка святкових заходів з нагоди 205-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Про це повідомляється на сторінці Генерального консульства України в Чикаго у Facebook.

«У катедральній школі Св. О. Миколая м. Чикаго пройшов святковий концерт, присвячений 205-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка», - зазначається з цього приводу.

Повідомляється, що у святкуванні взяли участь дитячі колекти, ансамблі українського танцю, учні місцевих шкіл українознавства.

«Дякуємо Українському Конгресовому Комітету Америки (відділення Іллінойс) та школі Св.О.Миколая за чудове свято на честь Великого Кобзаря!», - йдеться  уповідомленні.

Раніше, 8 березня, 205-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка українська громада відзначила в Українському національному музеї у Чикаго.

«Цього вечора усі присутні отримали унікальну можливість почути яскраву декламацію поезії Великого Кобзаря англійською мовою власного перекладу у виконанні голови бюро «Голосу Америки» Петра Фединського. Всесвітньо відомі вірші прозвучали під акомпонемент українського бандуриста-віртуоза Тараса Яницького», - зазначається у повідомленні.

В анонсі до події Український національний музей про Тараса Яницького написав так: «Для нього бандура - це космос! Він сьогодні мандрує галактикою людських почуттів, ідентифікує українство, розсипане між океанами, відроджує, промовляє, співає, торкаючись до струни, як до маминого серця. Знайомтеся - Тарас Яницький. Він не лише віртуоз-бандурист, він той, хто сам до вас першим зателефонує, напише, постукає у двері душі з проханням пустити на мить, щоб залишити назавжди саму Україну».

У Генконсульстві подякували Українському національному музею за чудову неординарну презентацію.

Фото: сторінка Consulate General of Ukraine in Chicago у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-