В Угорщині покажуть виставу за творами Тараса Шевченка

В Угорщині покажуть виставу за творами Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
У столиці Угорщини з нагоди 205-річчя від дня народження Тараса Шевченка покажуть виставу за творами поета "У нашім раї на землі".

Про це повідомляється на сторінці події у Facebook.

"9-го березня, в суботу, Державне самоврядування українців Угорщини разом із Самоврядуванням українців Кьобані на відзначення 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка організовує показ вистави за творами Т. Шевченка "У нашім раї на землі" Закарпатського академічного обласного театру ляльок "БАВКА", - йдеться у повідомленні.

Показ вистави відбудеться в Центрі української культури о 13.00 за адресою Budapest VI., Hajós u. 1. (bejárat a Paulay E. utcából). Вхід вільний.

Зазначається, що закарпатські лялькарі за допомогою театральний засобів, візуалізації, музики, співу, акторського втілення та ляльки – оживлять поетичні образи, ознайомлять поезію Кобзаря із сучасною дитиною. «Дитячий Кобзарик» - друга назва вистави.

За задумом режисера-постановника, сценічна редакція поезії Шевченка розкриває головні образи творчості Кобзаря. "Віра, надія та любов - основні послання творів поета для малечі розшифровуються на знайомих та зрозуміла образах та архетипах: лелеки, соняшника, уквітчаної гілки, яблука, сонця, місяця тощо", - йдется у повідомленні.

Зазначається, що перед виставою, о 12.00, відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку у Будапешті. Організатори запрошують приєднатися всіх шанувальників української культури, щоб разом вшанувати пам’ять Великого Кобзаря.

Фото: bavka.com, сторінка події у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-