Моряки із затонулого біля Самсуна судна подякували за допомогу діаспорянам

Моряки із затонулого біля Самсуна судна подякували за допомогу діаспорянам

Фото
Укрінформ
Врятовані біля берегів Самсуна українські моряки подякували представникам української діаспори за допомогу та підтримку.

Слова вдячності вони висловили під час зустрічі із Послом України в Туреччині Андрієм Сибігою та пресою у посольстві в Анкарі, передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже вдячні представникам Чорноморської асоціації українців. Дівчата, які були постійно біля нас, говорили українською, перекладали нам, допомагали. Все, що нам було потрібно, все організовували», - наголосили моряки.

Вони розповіли, що вижили завдяки мужності рятувальників, підтримці, уважному ставленню з боку медперсоналу та пересічних громадян, і почувалися як вдома.

«Ми опинилися в іншій країні, зовсім не знали мови, але при цьому відчували себе як вдома. Нас врятували професійно, люди ризикували своїм життям, аби ми жили далі. Вони для нас – герої. Дуже дякуємо лікарям, які надавали першу допомогу. Дякуємо тим громадянам, які приходили в лікарню і запитували, чим можуть допомогти. Також з самого першого дня до нас приїхав консул. Він дав нам можливість зв’язатися із родичами, надав необхідну юридичну допомогу, консультації», - наголосили моряки.

Посол України в Анкарі Андрій Сибіга розповів, що порятунок моряків став «бойовим хрещенням» для нового консула в Анкарі Бориса Ясинського.

«Отримавши інформацію про трагедію, консул був відряджений до Самсуна негайно. Він опікувався нашими співвітчизниками з самого початку – від моменту їх переведення до  лікарні до відбуття додому. Наш консул в Анкарі не так давно обіймає цю посаду і для нього це було, можна сказати, «бойове хрещення», яке він успішно пройшов», - розповів дипломат в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Читайте також: Суд над українськими моряками в РФ розпочнеться не раніше, ніж за рік - адвокат

Як повідомлялося, вранці 7 січня в Чорному морі біля берегів турецького міста Самсун через погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинули четверо українців, семеро потрапили до лікарні.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-