Українські громади Канади долучилася до акції

Українські громади Канади долучилася до акції "Запалімо свічку пам’яті!"

Фото
Укрінформ
Українські громади в багатьох міста Канади приєдналися до міжнародної акції "Запалімо свічку пам’яті!" з вшанування пам'яті загиблих у роки Голодомору.

Про це повідомляє прес-центр МЗС.

"21-24 вересня 2018 року Канада долучилася до світової акції "Запалімо свічу пам’яті!". Конгрес українців Канади та українські осередки провели заходи у таких містах як Калгарі, Едмонтон, Ред Дір, Сент Кетрін, Торонто, Саскатун, Монреаль, Оуквілль та Вінніпег", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у відомстві, українські спільноти в Канаді проводили цей захід по-своєму: організовували панахиди за загиблими, влаштовували тематичні виставки, реалізовували спеціальні освітні заходи.

Українська громада в Калгарі
Українська громада в Калгарі
Українці в Ніагарі (провінція Онтаріо)
Українці в Ніагарі (провінція Онтаріо)
Українська громада у Вінніпезі
Українська громада у Вінніпезі

Однак спільним було те, що учасники акції зачитували імена 85-ти померлих від Голодомору дітей зі списку мільйонів.

Крім цього, заходи зі вшанування жертв Голодомору також пройдуть 8 жовтня у Вінніпезі, 21 жовтня в Торонто (з нагоди відкриття Меморіалу пам’яті жертв Голодомору) та 19 листопада в Оттаві (у Парламенті Канади та за підтримки Посольства України в Канаді).

Як відомо, до 85-их роковин Голодомору в Україні і світі відбуваються пам'ятні заходи. Зокрема, 1 вересня 2018 року розпочалося Міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті!", яку планується провести у 85 країнах світу. Метою акції є об'єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам'ять про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Фото СКУ у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-