Діти української діаспори з Польщі відпочили у таборі пластунів

Діти української діаспори з Польщі відпочили у таборі пластунів

Укрінформ
Більше 20 дітей, серед яких українці та поляки українського походження, впродовж десяти днів у липні відпочивали у прикордонному с.Мжиглоди у таборі пластунів "Скарби предків".

Про це інформує прес-служба Генерального консульства України в Любліні.

"Більше 20 дітей (13-16 років) з України та Польщі відпочивали протягом 10 днів у пластунському таборі у с.Мжиглоди", - йдеться у повідомленні.

Для учасників літнього табору організували цікаву і насичену культурну програму в дусі багаторічної історії Пластунського руху, який святкує вже 106-річний ювілей.

Водночас маленькі пластуни провели урочистий вечір до святкування 100-річчя проголошення Незалежності України та влаштували святкову ватру. Діти підготували українські народні танці, співали пластунських пісень українською мовою та розповідали гостям вечора основні віхи подій Української Революції 1917-1921 року, становлення української державності, згадували великих українських героїв. Також у програмі вечора була церемонія урочистого виносу державного прапору України, під час якого діти співали гімн України.

Організувала та провела табір для українських дітей магістранта кафедри україністики Люблінського Університету ім.М.Кюрі-Склодовської, громадська активістка українського походження Г.Тимець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-