У Львові стартувала міжнародна літня школа україністики

У Львові стартувала міжнародна літня школа україністики

Фото
Укрінформ
На базі ЛНУ ім. І. Франка стартувала ХІІІ міжнародна літня школа з української мови і країнознавства, в якій цьогоріч 30 учасників з 11 країн світу вивчатимуть українську мову та пізнаватимуть культуру.

Про це під час офіційного відкриття школи повідомив директор Центру україністики, проректор Університету Ярослав Гарасим, повідомляє Гал-інфо.

"Наша школа не має жодних вікових чи будь-яких інших обмежень. Одного року у нас був дуже широкий віковий діапазон учасників: наймолодшій учениці було всього два місяці - батьки взяли її з собою на навчання, а найстаршому учаснику з Угорщини було 76 років", - сказав Гарасим.

За його словами, учасниками цьогорічної школи стали 30 представників з 11 країн світу, зокрема з Південної Кореї, Німеччини, Австрії, Хорватії, США, Канади, Франції, Швеції, Туреччини, Росії та Грузії.

Серед них є не лише студенти, але й підприємці, журналісти, науковці та працівники міжнародних організацій. Дехто з них вже володіє українською мовою на середньому та високому рівнях, а дехто приступить до її вивчення вперше. 

Також проректор зазначив, що впродовж тритижневого навчання на учнів школи чекають лекції з української мови, а також країнознавчі подорожі в Жовкву, Крехів, Хотин та Кам'янець-Подільський. 

До слова, участь в літній школі україністики коштує 300 євро. Крім цього, учасники самостійно оплачують харчування та проживання в готелі Львівського університету. Наприкінці навчання учасники захищатимуть власні наукові проекти, за результатами яких одержать сертифікат про проходження навчання.

Організатор події - громадська організація "Центр україністики", створена у 2007 році з метою проведення літніх мовознавчих шкіл при Франковому університеті. Партнери заходу - Університет іноземних мов м. Ханкук (Південна Корея), Берлінський університет ім. В. фон Гумбольдта та Загребський університет. 

Нагадаємо, з 16 по 29 липня у Львові розпочала роботу ХІ міжнародна школа україністики "Крок до України", у якій вивчатимуть українську мову представники із шести країн світу. Організаторами мовної школи є МІОК.

Фото: galinfo.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-