Українці Канади вимагають визнати РФ спонсором тероризму

Українці Канади вимагають визнати РФ спонсором тероризму

Укрінформ
Міжнародна спільнота мусить рішуче відреагувати на загрози безпеці, які походять від Росії.

Про це з нагоди роковин авіакатастрофи рейсу МН17 заявив президент Конгресу українців Канади (КУК) Павло Грод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідальність за цей ганебний вчинок лежить на керівництві Російської Федерації. Міжнародна спільнота повинна рішуче відповісти на загрози міжнародному миру, які створює російський режим", - сказав Грод.

Він додав, що КУК закликає Канаду та міжнародну спільноту визнати РФ державою-спонсором тероризму, а так звані ДНР та ЛНР - терористичними організаціями.

Грод також нагадав, що цієї неділі, 22 липня, по всій Канаді пройдуть панахиди й інші пам'ятні заходи, присвячені 298 жертвам трагедії.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

Як відомо, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-