У Вільнюсі відкрилася експозиція, присвячена реставрації місцевої церкви УГКЦ

У Вільнюсі відкрилася експозиція, присвячена реставрації місцевої церкви УГКЦ

Фото, відео
Укрінформ
У виставковому залі "Академія" в столиці Литви відбулось урочисте відкриття виставки реставраційних робіт вільнюських церков, у якій серед інших представлена експозиція відновлення василіянського храму Пресвятої Тройці Української Греко-Католицької Церкви. 

Про це розповіли кореспондентові Укрінформу в прес-службі василіянського монастиря у Вільнюсі.

Дана виставка – робота реставраторів, які своїми зусиллями здійснюють велику роботу по відродженню вільнюської мистецької спадщини. Вона підготовлена студентами та випускниками кафедри художнього мистецтва Вільнюської Академії. Старовинна церква Пресвятої Трійці, де наразі тривають фундаментальні реставраційні роботи, була побудована на початку XVI сторіччя.

Серед гостей, які прибули на відкриття виставки, були представники місцевої української діаспори, ченці василіянського монастиря св. Йосафата (Чин Святого Василія Великого) у Вільнюсі.

Монастир св. Йосафата був відновлений у литовській столиці навколо древньої церкви Пресвятої Трійці. Цей храм став центром гуртування української громади Вільнюса.

Так, минулого тижня до храму Пресвятої Трійці завітали українські воїни, які були поранені та тепер проходять реабілітацію у литовському Військовому реабілітаційному центрі в місті Друскінінкай. Після невеличкої екскурсії храмом освятили хрест, який буде урочисто встановлено на Горі Хрестів у Литві.

Таким чином, Гора Хрестів тепер стала ще одним історичним місцем, яке міцно пов’язує український та литовський народи. 

Нагадаємо, встановлення першого хреста воїнами з України на Горі Хрестів в Литві відбулося 19 квітня 2017 року. Відтоді започаткувалася чудова традиція, коли українські військові після завершення реабілітації в знак подяки литовському народові за підтримку встановлюють хрест на Горі Хрестів, який прикрашений литовськими та українськими прапорами та стрічками. 

Відео, фото - прес-служби василіянського монастиря у Вільнюсі та Олега Кудріна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-