Гройсман і Гриневич завітали до Ризької української школи та поспілкувалися з діаспорянами

Гройсман і Гриневич завітали до Ризької української школи та поспілкувалися з діаспорянами

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр освіти і науки Лілія Гриневич у рамках дводенного візиту до латвійської столиці відвідали Ризьку українську школу та поспілкувалися з українською громадою Латвії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час відвідин Ризької української школи Гройсман та Гриневич оглянули різні приміщення школи – музичний клас для учнів молодших класів, бібліотеку, спортзал, поспілкувалися зі старшокласниками, відповівши на їх запитання.

У подарунок школі було передано українські книги та підручники. Також під час зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу підтримку школи українськими установами. 

Після того українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром відвідали пам’ятник Т.Г. Шевченку, де Володимир Гройсман поклав квіти.

Пізніше він поспілкувався з українською громадою Латвії, латиськими активістами, патріотами, друзями України. Серед них, зокрема, була ветеран, доктор педагогічних наук Анта Рудзіте, що мала невеличку окрему розмову з Гройсманом.

Докладніше про спілкування Прем’єр-міністра з громадою в Ризі читайте в ексклюзивному інтер'вю Укрінформу. 

Як повідомляв Укрінформ, 1-2 березня українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом перебувала з візитом у Латвії. Глава Уряду провів низку переговорів, зокрема, з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом та прем'єр-міністром Марісом Кучинскісом. Делегації двох країн домовилися посилювати політичний діалог та нарощувати економічну співпрацю в контексті взаємного товарообігу, а також реалізації спільних проектів на ринках третіх країн.

Було підписано угоди про співпрацю між Міністерствами освіти і науки Латвії та України, а також Ризьким технічним університетом і Національним технічним університетом України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського". Документи підписали міністри освіти та науки Латвії й України Карліс Шадурскіс і Лілія Гриневич, ректори Ризького й Київського технічних університетів Леонід Рибицький і Михайло Згуровський. 

На завершення візиту в Національній бібліотеці Латвії відбулася зустріч з діловими колами балтійської країни, на якій Гройсман запросив латвійський бізнес інвестувати в Україну.

Фото: Олег Кудрін, Рига

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-