Порошенко зустрівся із українською громадою Португалії

Порошенко зустрівся із українською громадою Португалії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся у Лісабоні з українською громадою Португалії.

Про це інформує прес-служба глави держави. 

«З українською громадою рахуються португальський Президент, Прем’єр-міністр, португальський уряд», - сказав Порошенко, зауваживши, що чув від посадовців лише дуже добрі слова на адресу української громади.

Він підкреслив, що ніколи раніше Португалія так рішуче не виступала на підтримку українського суверенітету, територіальної цілісності та незалежності. 

Читайте також: Порошенко подякував українцям у Португалії за допомогу бійцям АТО

Президент уточнив, що Португалія була одним із ініціаторів санкцій проти Росії за анексію Криму, агресію на Сході України і неімплементацію Мінських угод. «Так само, як і по всій Європі, це стало можливим завдяки вашій позиції. І це ще одна річ, за яку я хотів би подякувати», - підкреслив він.

За словами Порошенка, в тому числі активна позиція українців у Португалії дала можливість вийти на позитивний результат зусиллям української дипломатії, наших воїнів і діаспори.

Президент також поділився з українською громадою своїми враження від спільної молитви усієї української делегації за мир у Храмі Пресвятої Богородиці Розарія, що у центрі паломництва «Фатіма».

Фото: АПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-