У Литві будуть захищати права українських заробітчан

У Литві будуть захищати права українських заробітчан

Укрінформ
У Литві будуть всіляко захищати соціальні права трудових мігрантів з України. 

Про це у п'ятницю під час прес-конференції заявила Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Цього разу ми підписали навіть чотири договори щодо напрямків співпраці на наступний рік, зокрема щодо стратегічної співпраці в галузі енергетики, про співпрацю в галузі міграції, оскільки потоки іммігрантів із України до Литви збільшуються, і ми розуміємо, що це є наслідками підписаної угоди між Євросоюзом і Україною. Ми розуміємо, що питання соціальної безпеки є дуже важливим", - сказала Грібаускайте. 

Крім того, лідери Литви та України домовились про необхідність підписання договору між обома державами про соціальний захист українських громадян, які працюють у Литві. 

"Ми знаємо про ті випадки, коли литовські працівники працюють у Скандинавських країнах і там їм платять менші зарплати, тому ми хочем запобігти таким ситуаціям, коли українським працівникам хтось хотів би платити менші зарплати. Ми жодним чином не дозволимо, щоб українські працівники були експлуатовані тим чи іншим чином", - уточнила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Вільнюсі відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайте. Після переговорів відбудеться Десяте засідання Ради президентів України та Литви, за результатами якого буде підписано низку документів про двостороннє співробітництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-