50-річчя СКУ: Чолій виступив на святковому бенкеті в Монреалі

50-річчя СКУ: Чолій виступив на святковому бенкеті в Монреалі

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Евген Чолій виступив на святковому бенкеті в канадському Монреалі з нагоди 26-ої річниці незалежності України та 50-ліття СКУ.

Про це повідомляє прес-служба СКУ.

"22 жовтня 2017 р. президент Світового конгресу українців (СКУ) Евген Чолій взяв участь у святковому бенкеті в Домі української молоді в Монреалі, Канада, який з нагоди 26-ої річниці незалежності України та 50-ліття СКУ організував Відділ Конгресу українців Канади в Монреалі", - йдеться у повідомленні.

У своїй доповіді президент СКУ акцентував увагу на сучасних тривожних подіях в Україні та закликав українську громаду спонукати міжнародне співтовариство допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність від гібридної війни Російської Федерації та в такий спосіб також захистити мир і стабільність у світі. Водночас Чолій привернув увагу до останніх позитивних реформ в Україні.

Також із вітальним словом виступили Посол України в Канаді Андрій Шевченко, депутат міської ради Монреаля Марк-Андри Ґадурі, президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод та президент Відділу Конгресу українців Канади в Монреалі Галина Головка. 

Як зазначається, учасники бенкету мали нагоду оглянути короткий документальний фільм “50 років Світового конгресу українців”, який висвітлив основні досягнення СКУ впродовж його півстолітньої історії.

Крім цього, на знак пошани Відділ Конгресу українців Канади в Монреалі подарував Чолію картину відомого українського митця Володимира Забейди.  

Завершився святковий бенкет мистецькою програмою, яка включала виступи Юрія і Анни Коневичів, Ірини Павлів та ансамблю “Роса” у складі Наталі Бедик, Дані Коленич і Соні Кулицької.

На останок Чолій подякував українській громаді Монреаля за широку обізнаність СКУ.

“Світовий конгрес українців дякує Відділу Конгресу українців Канади в Монреалі на чолі з пані Галиною Головкою за підвищення обізнаності про СКУ під час успішного бенкету та сподівається на продовження співпраці у просуванні актуальних українських питань”, - сказав він.

Фото надане прес-службою СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-