Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Українську мову вивчають в Університеті Валенсії

Укрінформ
З середини жовтня в Університеті Валенсії, стартував перший початковий курс української мови та культури.

З середини жовтня в Університеті Валенсії, стартував перший початковий курс української мови та культури.

Про це повідомляють "Новини діаспори" Укрінформу із посиланням на статтю порталу «Стожари».

Першою східнослов’янською мовою, котру запропонували у рамках програми короткострокових мовних курсів, стала українська. Саме на таку пропозицію студента та, за сумісництвом, редактора українського видання в Іспанії, Андрія Якубіва – нині лектора цього курсу – відгукнулися у валенсійському університеті.

«В середині жовтня, стартував перший початковий курс української мови та культури. Більше того, це стало одним з небагатьох прецедентів у країні по доступу до практичного знайомства з нашою країною», - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що на момент комплектації групи, бажаючих виявилося значно більше, ніж очікувалося. Загалом курс розрахований на півтора десятки слухачів.

Курси проводяться безкоштовно для слухачів факультативних курсів, – усі витрати бере на себе університет. Заняття, тривалістю півтори години, проводяться двічі на тиждень та триватимуть майже до католицького Різдва.

«Ця група іспанських слухачів солов’їної вже добре сприймає українську кирилицю; поповнює запас основними фразами, поняттями та словами; відкриває для себе ази української культури, історії, творчості та духовності», - пишуть «Стожари».

Після зимових навчальних канікул Служба мовної політики Університету Валенсії має розглянути продовження цих курсів у наступному мовному рівні (A2) та проведення нового набору на початковий рівень (A1).

Задля підтримки української мови в університетському житті каталонії, Голова товариства «Україна–Світ» – поет Іван Драч, звернувся з відкритим листом до ректора Університету Валенсії Естебана Морсійо.

«Дозвольте наголосити, що ця практика, котра сподіваюся матиме своє продовження, – посильний вклад у розвиток міжкультурного діалогу між нашими країнами. Маю надію, що саме Університет Валенсії зможе стати у майбутньому надійним майданчиком для тісніших культурних та академічних зв’язків між Україною, з одного боку, та Іспанією і валенсійським регіоном, з іншого боку.»,- йдеться у зверненні.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-