Два українські фільми візьмуть участь у кінофестивалі в Німеччині

Два українські фільми візьмуть участь у кінофестивалі в Німеччині

Укрінформ
У міжнародному кінофестивалі goEast Film Festival у Вісбадені (Німеччина) візьмуть участь два українських фільми, створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Про це повідомляє пресслужбаДержкіно, передає Укрінформ.

Зокрема, буде представлено фільм "Киснева Станція". Стрічка заснована на біографічних подіях з життя Мустафи Джемілєва та змальовує події літа 1980-го року.

"За сюжетом: Мустафа Джемілєв відбуває чотирирічне заслання в якутському селищі Зирянка, де працює на кисневій станції. Події відбуваються після понад 300-денного голодування Мустафи, яке зробило його відомим на весь світ. Заслання в Зирянці – лише одне з цілої черги випробувань для борця за права кримськотатарського народу, однак воно могло стати останнім…", - зазначають у Держкіно.

Режисер фільму: Іван Тимченко, продюсерка: Світлана Соловйова. Стрічку створено у копродукції України, Чехії, Словаччини, за підтримки Держкіно та Státní fond kinematografie.

Німецька прем'єра стрічки відбудеться в основній конкурсній програмі. Покази стрічки відбудуться 28 та 29 квітня.

Крім того, фільм «Степне» режисерки Марини Вроди теж братиме участь в основній конкурсній програмі. Покази пройдуть 26 та 27 квітня. Фільм розповідає історію кількох днів життя літнього чоловіка, який приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за мамою, яка помирає.

Стрічку створено кінокомпанією ВРОДАСТУДІО, за підтримки Держкіно.

Також у кінофестивалі візьмуть участь ще 15 українських фільмів.

Міжнародний кінофестиваль goEast Film Festival проходитиме у Вісбадені з 24 по 30 квітня 2024 року.

Читайте також: Американська кіноакадемія оголосила дату церемонії вручення «Оскара-2025»

Як повідомлялося, в середині літа на Одеській кіностудії розпочнуться зйомки фільму «Режисер» про життя та творчість Олександра Довженка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-