Шольц: Неоімперська кампанія путіна не повинна мати успіху

Шольц: Неоімперська кампанія путіна не повинна мати успіху

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляє, що світ не повинен дозволити путіну реалізувати неоімперські наміри.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю низці латиноамериканських видань перед своєю поїздкою до Аргентини, Чилі та Бразилії.

«Агресивна російська війна проти України є кричущим порушенням міжнародного права, а отже, не є суто європейською справою, – сказав Шольц. – Той, хто нехтує головними принципами Статуту ООН, підриває основи міжнародного порядку. Світ не повинен дозволити путіну нав'язувати свою волю. Його неоімперська кампанія не повинна мати успіху». 

Читайте також: У Бундестазі кажуть, що збільшення військової допомоги Україні наближає кінець війни

При цьому канцлер наголосив, що країни Латинської Америки та Карибського басейну підтримують державний суверенітет країн і виступають за мирне вирішення конфліктів у всьому світі.

За словами Шольца, у телефонних розмовах з путіним він неодноразово наполягав на негайному припиненні російських атак, повному виведенні російських військ з України й переговорах. 

Однак «росія продовжує підтримувати військову ескалацію майже через рік після початку своєї агресивної війни, попри велику кількість загиблих з обох сторін і незважаючи на те, що вона не змогла досягти жодної з цілей, які вона пов'язувала із вторгненням в Україну», зазначив Шольц. 

Читайте також: Німеччина розширить список військової допомоги Україні – Шольц

Він наголосив, що день 24 лютого 2022 року став переломним моментом, «і Німеччина швидко адаптувалася до нової реальності, у якій ми більше не співпрацюємо з росією». 

Він нагадав, що за кілька місяців ФРН змінила систему енергопостачання й домоглася незалежності від російських газу, нафти й вугілля. 

Читайте також: Пісторіус вважає недостатнім фінансування Бундесверу

Цьогоріч Німеччині доведеться використовувати більше викопної енергії, оскільки вона не може покладатися на постачання енергоносіїв з росії, зазначив канцлер, додавши, що до 2030 року його країна хоче виробляти близько 80 відсотків електроенергії з відновлюваних джерел. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-