Пісторіус вважає недостатнім фінансування Бундесверу

Пісторіус вважає недостатнім фінансування Бундесверу

Укрінформ
Новий міністр оборони ФРН Борис Пісторіус вимагає значно більше грошей для Бундесверу через загрози миру в Європі та необхідність надавати техніку Україні. 

Про це він сказав в інтерв’ю Süddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

«Цих 100 мільярдів буде недостатньо», - сказав Пісторіус про спеціальний фонд, створений минулого року. 

Пісторіус також вважає, що регулярного оборонного бюджету, який зараз складає близько 50 мільярдів євро на рік, недостатньо в довгостроковій перспективі. «Я не вважаю, що цього достатньо», - зауважив він.

Читайте також: Ракети для IRIS-T, тягачі й пікапи: Німеччина передала Україні нову партію військової допомоги

Глава Міноборони пояснив це, зокрема, необхідністю фінансування заміни техніки та матеріалів, переданих в Україну.

Політик назвав питання передачі Україні німецьких винищувачів «червоною лінією». 

«Я думаю, що про це не може бути й мови. Бойові літаки є набагато складнішими системами, ніж основні бойові танки, і мають зовсім іншу дальність і вогневу міць», — сказав Пісторіус. 

Водночас він вважає за правильне постачання зброї і танків в Україну, при цьому коштом Бундесверу та якнайшвидше. Однак, додав він: «Танки не стоять десь на полиці, щоб їх забрати, вони потребують час на доставку, і це не три тижні. І боєприпаси не ростуть на деревах», - зауважив Пісторіус, пояснивши, чому Німеччина не зможе доставити танки в короткостроковій перспективі. (Раніше він говорив, що Leoprad 2 можуть бути в Україні до кінця березня – ред).

Читайте також: Німеччина не планує передавати Україні бойові літаки

Очільник Бундесверу зауважив, що допомога Україні вимагає швидкого закриття прогалин в самій німецькій армії. Для цього треба розбудовувати військову промисловість в Європі, яка виробляла би стандартизовані системи зброї.

Він також назвав помилкою скасування свого часу обов’язкової військової служби. 

Нагадаємо, про створення «спецфонду Бундесверу» в обсязі 100 млрд євро оголосив канцлер ФРН Олаф Шольц 27 лютого 2022 року в своїй промові в Бундестазі, в якій також заявив про те, що Німеччина відійде від багаторічної політики не постачати зброю в кризові регіони та буде надавати військову техніку Україні. До цього часу Німеччина передала Україні воєнної допомоги на 2 млрд 336 млн євро. До того ж анонсований весняний пакет на 1,1 млрд євро. 

Пісторіуса було призначено міністром 19 січня

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-