Пісторіус офіційно став міністром оборони Німеччини

Пісторіус офіційно став міністром оборони Німеччини

Укрінформ
Борис Пісторіус отримав свідоцтво про призначення міністром оборони ФРН і склав присягу.

Свідоцтво про призначення вручив Пісторіусу 19 січня в палаці Бельвю федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Глава держави сказав, що 24 лютого 2022 року занурило Україну, а також Німеччину в час, який всі вважали позаду, - час війни та насильства, час небезпеки. Цей епохальний перелом змінив Європу, він змінив політику Німеччини, а також змінив завдання федерального Міністерства оборони, підкреслив Штайнмаєр.

Читайте також: Шольц представив нового міністра оборони ФРН

«Ми повинні реагувати на загрози, які також спрямовані проти нас. У цьому середовищі нових загроз і геополітичних змін зараз вкрай важливо зробити Бундесвер здатним до стримування та готовим до оборони», - заявив президент. 

Він зазначив, що Бундесвер має бути спроможним виконувати завдання з національної оборони, а також оборони НАТО. Це вимагає більш сучасного та комплексного обладнання, ефективнішого постачання, міцнішого укомплектування та насамперед уваги та поваги до військ, додав Штайнамаєр.

Глава держави закликав не втрачати час, оскільки Німеччина, як сильна країна в центрі Європи, несе відповідальність не лише за себе, а й за інших. 

«Ми не самі, а в альянсі з партнерами. І ці партнери повинні і зможуть на нас покластися», - заявив Штайнмаєр.

Читайте також: У німецькому уряді підтвердили, що новим міністром оборони стане Пісторіус

Президент ФРН підкреслив, що жорстокий напад росії на Україну приніс жахливі страждання мільйонам людей і зруйнував європейський порядок безпеки. За його словами, Німеччина твердо стоїть на боці українців, підтримує їх у боротьбі за свободу та допомагає відбудувати країну.

Штайнмаєр сказав, що Пісторіус обіймає посаду міністра оборони в період загрози та небезпеки, яких Німеччина не знала протягом тривалого часу, для Німеччини почалася «епоха зустрічного вітру».

Він зазначив, що новому міністру необхідно негайно розпочати міжнародні контакти. Для всіх майбутніх викликів і необхідних реформ зараз потрібні холодна голова, міцні нерви, лідерство, чітка мова та політичний досвід, додав президент ФРН.

Після вручення свідоцтва Пісторіус склав присягу в Бундестазі. Потім він буде представлений солдатам і керівництву в Міністерстві оборони, після чого Пісторіус відбуде на зустріч з американським колегою Ллойдом Остіном. 

Читайте також: Німецькі ЗМІ дізналися, хто очолить Бундесвер замість Ламбрехт

Як повідомлялося, Пісторіус змінив Крістіне Ламбрехт, яка оголосила про свою відставку з посади міністра в понеділок, 16 січня. 

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-