У німецькому уряді підтвердили, що новим міністром оборони стане Пісторіус

У німецькому уряді підтвердили, що новим міністром оборони стане Пісторіус

Укрінформ
Офіційна церемонія призначення Бориса Пісторіуса на посаду міністра оборони ФРН запланована на четвер.

Про це повідомляє речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

«Канцлер Олаф Шольц призначить Бориса Пісторіуса новим міністром оборони у федеральному уряді. У четвер багаторічний міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії отримає свідоцтво про призначення від федерального президента та складе присягу в німецькому Бундестазі», - сказав урядовий речник.

Читайте також: Німецькі ЗМІ дізналися, хто очолить Бундесвер замість Ламбрехт

Він також передав позицію канцлера Олафа Шольца. «Я дуже радий мати на посаді міністра оборони видатного політика в особі Бориса Пісторіуса. Пісторіус надзвичайно досвідчений політик, який пройшов випробування в адміністрації, роками опікувався політикою безпеки, і завдяки своїй компетентності, наполегливості та великому серцю є саме тією людиною, яка зможе повести Бундесвер у цей поворотний момент», – заявив федеральний канцлер, який після відставки Крістіне Ламбрехт з посади міністра оборони провів інтенсивні консультації з керівництвом Соціал-демократичної партії та фракції в Бундестазі щодо кандидатури на цю посаду, яка є квотою СДПН у коаліційному уряді. 

Пісторіус упродовж семи років був мером Оснабрюка, а у 2013 році був призначений міністром внутрішніх справ землі Нижня Саксонія.

Читайте також: Ламбрехт подала у відставку з посади міністра оборони ФРН

Як повідомлялося, 16 січня міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт подала у відставку. Своє рішення вона пояснила "надмірною увагою до неї з боку ЗМІ", що заважає роботі та шкодить діяльності Бундесверу.      

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-