Дітям-біженцям із вадами зору передали 245 книжок шрифтом Брайля

Дітям-біженцям із вадами зору передали 245 книжок шрифтом Брайля

Укрінформ
Видавництво "Антологія" передало для незрячих і слабозорих дітей - вимушених переселенців 245 примірників книг і підручників шрифтом Брайля у межах акції "Українським дітям – українську книгу!".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Видавництво вже передало для українських дітей вимушених переселенців 245 примірників (1032 частини) книг, виготовлених в універсальному дизайні для незрячих і слабозорих дітей. Ці книжки разом з іншими надійшли волонтерським центрам, створеним в Україні і європейських країнах, для подальшої передачі маленьким адресатам", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на запит забезпечити книжками дітей з особливими потребами першим відгукнулося видавництво "Антологія", яке спеціалізується на виданні підручників та художньої літератури шрифтом Брайля.

Читайте також: Держкомтелерадіо: Стартувала акція «Українській молоді – європейську книгу!»

МКІП зауважує, що партія книжок була підготовлена для відправлення напередодні Міжнародного дня незрячих, який щороку відзначається 13 листопада для того, щоб привернути увагу суспільства до потреб і прав людей із вадами зору.

Благодійна акція "Українським дітям – українську книгу!", започаткована Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та МКІП, має на меті забезпечити книгами та підручниками дітей, які через російську агресію змушені були залишити свої домівки, вже підтримали сотні українських видавців.

Читайте також: Учнів курсів української мови в Парижі забезпечили підручниками та літературою

Наразі вітчизняні видавці зібрали близько 1 млн примірників друкованої продукції та безкоштовно передали її на склади корпоративних підприємств АТ "ДАК "Укрвидавполіграфія". Звідти книги відправляються волонтерським центрам в українських містах та країнах Європи, де зараз проживають переселенці. Понад 400 тисяч книжок вже доставлено адресатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-