Держкомтелерадіо: Стартувала акція «Українській молоді – європейську книгу!»

Держкомтелерадіо: Стартувала акція «Українській молоді – європейську книгу!»

Укрінформ
У День української писемності та мови стартував новий етап благодійної акції "Українським дітям – українську книгу" під гаслом "Українській молоді – європейську книгу!"

Про це повідомляє пресслужба Державного комітету телебачення і радіомовлення, передає Укрінформ.

"Значна кількість публічних бібліотек і освітніх закладів постраждала від російських обстрілів. На тимчасово окупованій території ворог, знищуючи все українське, розпалював вогнища з книг українською мовою. Знаючи величезні збитки, завдані книговидавничій, освітній, бібліотечній галузям України, наші європейські партнери виявили бажання допомогти відновити фонди українських книгозбірень", - поінформував голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Зазначається, що метою акції є відновлення бібліотечних фондів закладів культури та освіти, постраждалих від російської агресії, а також надання можливість українським дітям і молоді читати зарубіжну книгу мовою оригіналу.

Читайте також: У Нідерландах українські діти отримали 10 тисяч україномовних книжок

За словами Наливайка, наразі досягнуто перші домовленості з закордонними видавцями та охочими про передачу книг, зокрема, англійською, німецькою, французькою мовами до українських бібліотек.

Повідомляється, що перша партію книг, яка прибула з Німеччини від Webster University Leiden, була передана 9 листопада КНУ імені Тараса Шевченка, аудиторії якого постраждали під час ракетного обстрілу столиці 10 жовтня.

"141 примірник книг, серед яких сучасні підручники та наукова література з економіки, маркетингу, менеджменту, психології та філософії передав ректору КНУ ім. Т.Г. Шевченка міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко", - зауважує відомство. 

Як повідомлялося, у межах благодійної акції "Українським дітям – українську книгу!", започаткованої 15 березня 2022 року Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента та Міністерством культури та інформаційної політики, вітчизняні видавці зібрали близько 1 млн. примірників друкованої продукції та безкоштовно передали її на склади корпоративних підприємств АТ "ДАК "Укрвидавполіграфія".

Звідти книги відправляються волонтерським центрам в українських містах та країнах Європи, де зараз проживають переміщені особи. Понад 400 тисяч книжок вже доставлено адресатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-