У Нідерландах українські діти отримали 10 тисяч україномовних книжок

У Нідерландах українські діти отримали 10 тисяч україномовних книжок

Фото
Укрінформ
Маленькі українці, які через війну опинилися в Нідерландах вже отримали 10 тисяч україномовних книжок у рамках проєкту «Книжки для наймолодших українських біженців» (Books for the Youngest Ukrainian Refugees).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на фейсбук-сторінку Посольства України в Нідерландах.

«Найближчими днями ще 10 000 цих чудово ілюстрованих книжок буде надіслано до шкіл, українських родин і приймаючих сімей у Нідерландах, Бельгії, Угорщині та Німеччині», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт Books for the Youngest Ukrainian Refugees спонсорується та організовується Фондом «Books Away from Home Foundation», який має на меті забезпечити дітей переселенців книгами їхньою рідною мовою, та реалізується у рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської, за підтримки Українського інституту книги та Посольства.  

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах для українських дітей, які через війну тимчасово виїхали з Батьківщини, презентували подарунковий набір, що допомагає сім’ї возз’єднатися за допомогою читання. Пакунок містить п’ять інтерактивних друкованих двомовних книжок, кожну з яких можна прослухати в аудіоверсії двома мовами голосами відомих людей чи своїх рідних. 

Благодійний книжковий проєкт Better Time Stories («Історії кращого часу») ініційований компанією Interactive Kids Story (iKs), засновником якої є український підприємець Андрій Шмигельський, і фондом Number 5 Foundation нідерландської принцеси Лаурентін. Реалізується він одразу в чотирьох країнах: Німеччині, Австрії, Нідерландах і Бельгії. Головна мета – допомогти дітям підтримувати зв’язок з найріднішими в Україні, а також познайомитися з мовою нової країни. Презентація відбулася в жовтні у Гаазі, за участю в режимі онлайн перших леді України, Німеччини й Австрії Олени Зеленської, Ельке Бюденбендер і Доріс Шмідауер, які підтримують проєкт.

Better time stories – це пакунок з п’ятьма ілюстрованими книгами й аудіоверсіями мовою оригіналу та у перекладі, записаних голосами відомих людей. Так, зокрема, українські аудіоверсії книжок озвучили Олена Зеленська, Джамала, Dorofeeva, Юрій Горбунов, MONATIK.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-