Президент наполягає на встановленні повної правди про теракт рф в Оленівці

Президент наполягає на встановленні повної правди про теракт рф в Оленівці

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша задіяти всі можливості Організації Об’єднаних Націй для дотримання росією всіх норм міжнародного права щодо поводження з полоненими і для встановлення правди про події в Оленівці.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Надзвичайно важливий пункт переговорів – це українські полонені, яких утримує російська федерація. Я закликав пана генерального секретаря застосувати всі можливості ООН, щоб забезпечити виконання росією всіх норм міжнародного права щодо полонених. І ми обговорили направлення місії зі встановлення фактів в Оленівку. Повна правда про цей російський теракт має бути й буде встановлена», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський, Ердоган і Гутерреш скоординували не просто позиції, а дії з ключових питань - Кулеба

Як повідомлялося, 18 серпня у Львові перебували з візитами Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Гутерреш, зокрема, поінформував про роботу над направленням місії Організації Об'єднаних Націй для встановлення фактів скоєного росією теракту в Оленівці.

Читайте також: Військові рф мають бути виведені з Запорізької АЕС - Гутерреш

У ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинуло близько 50 українських захисників, ще понад 70 отримали тяжкі поранення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-