Народні художні промисли зберуть в електронний реєстр

Народні художні промисли зберуть в електронний реєстр

Укрінформ
В Україні з’явиться електронний реєстр народних художніх промислів.

Про це заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук (парламентська фракція “Слуга народу”) повідомила під час пресконференції в Укрінформі.

“Планується проєкт про розвиток народних художніх промислів. У кожному регіоні України є своя туристична продукція. Наприклад, борщівська вишивка, яка входить до списку нематеріальної спадщини України, решетилівська вишивка, різні типи кераміки. Ми будемо працювати з майстрами художніх промислів. Буде також створено реєстр, щоб люди мали відзнаку якості від держави, яка свідчитиме про те, що вони дійсно представляють ці автентичні народні художні промисли”, - сказала Кравчук.

Вона уточнила, що проєкт реалізовуватиметься Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Народний депутат зазначила, що в межах реалізації проєкту планується співпраця з українськими дизайнерами для втілення у модних колекціях традиційних підходів, що використовуються у народних промислах.

Читайте також: Колишній костюмер із Голлівуду подарував Тернопільщині колекцію лемківського одягу

Окрім цього, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, Кравчук розповіла, що завданням цього проєкту, зокрема, є маркетингова допомога виробникам художніх народних промислів та їх популяризація. Так, за словами депутата, реєстр передбачатиме можливість зв’язатися з виробником певної продукції.

Як повідомлялося, Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) в середині травня цього року планує провести фестиваль "Мандруй Україною".

Читайте також: На Хмельниччині створили музей подільської вишивки та побуту

Торік цей фестиваль проводився вперше впродовж 22-24 серпня 2021 року у Національному музеї народної архітектури та побуту України пройшов фестиваль "Мандруй Україною". Він організований Державним агентством розвитку туризму України за підтримки всеукраїнської спілки VISIT Ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-