Солістка Нацопери Монастирська відкриє новий сезон у Львівській філармонії

Солістка Нацопери Монастирська відкриє новий сезон у Львівській філармонії

Укрінформ
Урочисте відкриття 119-го музичного сезону у Львівській національній філармонії відбудеться у суботу за участі всесвітньо відомої солістки Нацопери Людмили Монастирської, яка вперше приїхала до Львова.

Про це під час інтерв’ю Укрінформу розповіла Народна артистка України Людмила Монастирська.

"Я дуже давно мріяла побувати у Львові, тому вирішила поєднати корисне з приємним і ще й поспівати. Ми узгодили з організаторами програму. Перший відділ буде класичним – це "Casta Diva” з опери “Норма” Белліні, арія Манон Пуччіні, балетна сцена “Макбет” Верді, "Кармен" Бізе, а другий відділ буде український – це три пісні: "Чотири воли пасу я", в оброці Кос-Анатольського "Спать мені не хочеться", "Ой я знаю, що гріх маю", - розповіла Монастирська.

Читайте також: Що готує Нацопера у новому сезоні: художній керівник «привідкрив завісу»

За словами оперної співачки, вона завжди доповнює класичний репертуар своїх концертів українськими піснями, і публіка дуже позитивно це сприймає, особливо за кордоном. Зізнається, що любить виконувати українські пісні в дуетах.

"Для мене цей концерт у Львівській філармонії, це як мій каприз, для душі, подарунок для самої себе. Тому що зараз перед Днем Незалежності був шалений марафон з репетицій, концертів, проєктів. А тим більш, я вже давно обіцяла виступити перед львівською публікою", - додала Монастирська.

Солістка виступить з Академічним симфонічним оркестром філармонії під дириґуванням Сергія Хоровця.

Читайте також: Київська опера відкриє 40-ий сезон прем’єрою бродвейського мюзиклу School of Rock

Більше про те, як піднятися та втриматися на світовому Евересті оперної слави, будні та свята Народної артистки України, яка виступає на найпрестижніших сценах світу: "Ла Скала" в Мілані, Королівському театрі Ковент-Гарден у Лондоні, "Метрополітен-опера" у Нью-Йорку та інших, читайте найближчим часом в інтерв’ю на Укрінформі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-