"Політ ідеї, плин форми": у Києві відкривається виставка китайських митців

Фото
Укрінформ
У Національному будинку художника 20 липня відкриється виставка «Політ ідеї, плин форми», яка презентує в Україні твори митців Китайської державної академії живопису.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Галактика культури сучасної Піднебесної. Розвиток китайсько-українських культурних відносин» заявив заступник директора Китайської національної академії живопису Чжан Цзянчжоу.

«Ми приїхали в Україну, щоб представити величезний виставковий проект Китайської державної академії живопису «Політ ідеї, плин форми», - сказав Чжан Цзянчжоу.

Він розповів, що це щорічний виставковий бренд академії, під яким з 2010 року у Пекіні та ще п'яти-десяти китайських містах проведено вже 8 виставок. У 2017 році було ініційовано створення проекту у форматі пересувної виставки з метою поширення китайської культури на міжнародному рівні. Нинішня виставка в Україні стане другою після виставки в Німеччині в рамках європейського туру проекту «Політ ідеї, плин форми».

Про розвиток китайсько-українських культурних відносин говорили в Укрінформі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Чжан Цзянчжоу поінформував, що на виставці будуть представлені 113 робіт 64 китайських сучасних митців. Вони виконані в стилі «вільного малюнка», який належить до традиційного китайського мистецтва, але передає внутрішні відчуття художника. Цього разу китайські митці намагалися відобразити у стилі «вільного малюнка» ідею духу сучасної свободи через зображення людей, пейзажів, а також квітів та птахів.

Читайте також: У Чугуєві відкрився ХІХ міжнародний Репінський пленер

Більшість представлених на виставці робіт була створена митцями за останні кілька років. Вони представляють культурні цінності сучасного китайського монохромного живопису, мистецькі концепції та академічні здобутки, а також пошук нових рішень у поєднанні з традиціями.

У рамках європейського туру виставкового проекту Китайської державної академії живопису 19 липня в Національному музеї Тараса Шевченка буде проведено семінар «Китайський монохромний живопис в контексті глобалізації».

Виставка «Політ ідеї, плин форми» триватиме до 5 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-