«Останні дні Сталіна» та «Блокбастер». Путівник по Книжковому Арсеналу від «Фабули»

«Останні дні Сталіна» та «Блокбастер». Путівник по Книжковому Арсеналу від «Фабули»

Огляд
Укрінформ
Сьогодні третій день Книжкового Арсеналу, а ми розказуємо про топову десятку книжок видавництва «Фабула».  

«Як бути двома» Алі Сміт

Фото: Instagram bookstand_ua

Роман «Як бути двома» — це дві історії про кохання і несправедливість, сплетені в одну нитку. Тут час стає вічністю, знання — таїною, фантазія — правдою, а всьому живому дається ще один шанс. Алі Сміт, одна з найблискучіших майстрів британської прози, досліджує у своїй книжці любов, одержимість, сексуальність та багатоликий образ мистец­тва. Приголомшливий твір, який одночасно кидає виклик читачеві — і винагороджує його.

Роман удостоєний чотирьох престижних літературних премій і визнано книжкою року-2014 у Великій Британії.

«Шпигун на мільярд доларів» Девіда Гоффмана

Фото: Instagram iuliia.martinovich

Книга лауреата Пулітцерівської премії Девіда Гоффмана — про епоху холодної війни, яка, судячи з усього, далеко не закінчена. В її основі — кейс розсекречених документів ЦРУ, що мають безпосереднє відношення до долі Альфреда Толкачова, радянського фахівця у галузі радіоелектроніки, одного з найуспішніших шпигунів XX століття. Завдяки цій людині США отримали повну інформацію про способи подолання радянських систем протиповітряної оборони, а отже — можливість домінувати у небі над Європою. Хвилююча, напружена, повна непередбачуваних подій розповідь відтворює справжню атмосферу епохи. Перед нами унікальний психологічний портрет людини, яка не змирилася з кривавими безчинствами радянської влади і знайшла власний спосіб звести з нею рахунки.

«Новини» Андрія Войніцького

Фото: фейсбук Андрей Войницкий

«Але ж це Харків, дитинко…» — каже собі герой цієї неординарної книги. Рідко можна відчути таку напругу, як у дебютному романі Андрія Войныцького, такий болісний саспенс, такі стрімкі й неочікувані повороти сюжету. Це воістину Харків, найсправжніший, тільки замість симпатичного аверсу цієї блискучої монети перед читачем чи не вперше постає похмурий реверс міста-мільйонника, його жорстокий, часом кривавий виворіт, потопаючий у випарах синтетичних наркотиків. Першокласний трилер — і точно вивірена психологічна оповідь про те, як життя, що так багато обіцяло спочатку, розлітається на друзки…

Читайте також: Секрети щастя й приголомшливі версії походження людини. Путівник по Книжковому Арсеналу від КСД

«Останні дні Сталіна» Джошуа Рубінштейна

Фото: Instagram fabulabook

Книги Джошуа Рубінштейна — видатного американського фахівця з російських та євразійських досліджень, досі замовчують і уникають публікувати в Росії. Всі вони присвячені убивчій практиці більшовицької імперії, методи якої успадкували нинішні господарі Кремля. «Останні дні Сталіна» — захоплююча розповідь на основі практично невідомих або досі не введених у науковий обіг документів про складне переплетення інтриг, змов і політичних подій наприкінці 1952 — на початку 1953 років. Джошуа Рубінштейн розкриває задуми Берії, Маленкова, Хрущова та інших «соратників» вождя, наводить документальні свідчення про смерть Сталіна, що радикально від- різняються від офіційної версії, і намагається проаналізувати психологію тирана, чия смерть, без перебільшення, стала найважливішим поворотним пунктом в історії ХХ століття.

«Анатомія солдата» Гаррі Паркера

Фото: Instagram tar_el

«Анатомія солдата» — дебютний роман, створений офіцером британської армії Гаррі Паркером, який воював в Афганістані та Іраку і втратив в ході бойових дій обидві ноги. Ця книга, що набула величезної популярності на батьківщині письменника, надає унікальну можливість зрозуміти тих, хто воює зовсім інакше, ніж у минулому, — в тому числі, і сьогодні на Сході України. Повна патріотизму, героїки, гуманізму і сильних почуттів, «Анатомія солдата» буквально перевертає свідомість читача. Автор творить мистецтво з болю і страждань, відкриваючи нам справжнє життя тих, хто бореться і жертвує собою. Це пронизлива правда про те, що насправді означає — «бути у стані війни».

«Коко Шанель» Анрі Гіделя 

Фото: Instagram knygomaniablog

Один із найбільш відомих арт-критиків Франції — про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками, документи, публікації, втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий…

Читайте також: «Сірі бджоли» й «Дослідження генеалогії логіки». Путівник по Книжковому Арсеналу від «Фоліо»

«Блокбастер» Зорана Жмирича 

Фото: фейсбук Zoran Žmirić

Роман «Блокбастер» хорватського письменника Зорана Жмирича присвячений подіям, що відбувалися у його країні у 1991–1995 роках, коли палало  протистояння між прибічниками примарної «Великої Сербії» і тими, хто прагнув незалежності на своїх землях. Про людський вимір таких історичних зсувів, про прагнення до свободи, про її справжню ціну. А ще й про те, що війна героїчна та пафосна лише в кіно, в реальності ж вона брудна й злочинна. Читаючи цю книгу, автор якої був безпосереднім учасником цих подій, вам доведеться чимало пережити й передумати. Тому що це не військовий бойовик, а справжня людська трагедія, що калічить не тільки тіла, а й душі.

«Головна маркетингова книга» Олексія Філановського

Фото: Instagram ibaggage

Книга Олексія Філановського — не підручник з маркетингу і не посібник для вузьких фахівців в окремих галузях маркетингової діяльності. А слово «Головна» у її назві вказує передусім на те, що вона містить відповіді на найфундаментальніші питання, пов’язані з маркетингом,— живим, мінливим і рухомим, наче ртуть. Важливо — мова тут іде про наші українські реалії, наші ринки, наших споживачів і наші культурні парадигми.

Книга буде цікавою й корисною підприємцям і державним службовцям, маркетологам і рекламістам, студентам і управлінцям, тим, хто збирається змінити професію, і тим, хто має намір змінити все навколо — починаючи з власної компанії.

Саме таке завдання поставив перед собою автор — й успішно його реалізував.

«Лілі та восьминіг» Стівена Роулі

Фото: Видавництво "Фабула"

Тед живе в Лос-Анджелесі й пише тексти на замовлення, хоча мріє стати вільним письменником і написати щось достойне. Він самотній, але шукає своє кохання, щирого та ніжного однодумця і друга. А поки він віддає всю свою любов дванадцятирічній таксі Лілі, з якою він вигадав власну мову, власні розваги. І коли Лілі захворіла, Тед побачив на її голові восьминога й заповзявся за будь-яку ціну врятувати собаку. Це чарівна і зворушлива історія про подолання страхів і пошуки розуміння, про вміння прощати й прощатися.

Читайте також: Книжковий Арсенал: топ-15 поетичних збірок

«Керування проектами» Корі Когон, Сьюзетт Блейкмор, Джеймса Вуд

Фото: Instagram fabulabook

Сучасним менеджерам, окрім виконання основної роботи, доводиться очолювати й доводити до завершення складні й численні проекти, використовуючи обмежені ресурси. У цій книжці автори описують принципи, практичні приклади й інструменти реального та високоефективного керування проектами, які можуть бути використані в організаціях будь-якого рівня — від транснаціональної компанії до крихітної фірми. В основі книжки — досвід і напрацювання глобальної структури, відомої у 140 країнах як «Franklin Covey Company», світового авторитета в питаннях лідерства, виконавчої дисципліни, зміцнення довіри, ефективності продажів, досягнення лояльності клієнтів та освіти персонала.

Огляд підготувала Оксана Ускова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-