Секрети щастя й приголомшливі версії походження людини. Путівник по Книжковому Арсеналу від КСД

Секрети щастя й приголомшливі версії походження людини. Путівник по Книжковому Арсеналу від КСД

Укрінформ
Топ-5 друкованих новинок - найпрезентабельніших учасників Книжкового Арсеналу від видавництва «КСД»

До відкриття щорічного міжнародного книжкового ярмарку «Книжковий Арсенал» залишилися лічені дні. Вже 30 травня ми поринемо у його атмосферу інтелекту, фантазії, гумору, зустрічей із цікавими людьми та у незрівнянний аромат свіжонадрукованої книги. 

Про топову п'ятірку своїх видань, які будуть представлені на цьогорічному Книжковому Арсеналі, Укрінформу розповіли у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля».   

Серед українських авторів буде представлено книгу Марти Гавришко «Долаючи тишу. Жіночі історії війни».

За словами PR-менеджера КСД Івана Лопатченка, це справжні біографії дівчат, долі яких колись змінила Друга світова війна, оскільки тоді чимало жінок приєдналося до лав націоналістичного підпілля та Української повстанської армії як зв'язкові, розвідниці, санітарки, воячки.

Ця книжка – збірка історій-сповідей жінок, які не просто бачили війну та брали активну участь у тогочасних подіях, а прожили її. Вони були не лише очевидицями, жертвами, а й виконавицями насильства. Уся правда про жахи війни – без прикрас та міфологізації. Відверті розповіді про те, що означало бути жінкою під час війни. Унікальні спогади селянок та міщанок, жінок із різною освітою та соціальним становищем, жінок, які обіймали керівні посади в ОУН і були рядовими підпільницями. Живі емоції в історіях, які роками були не почутими та забутими.

Також на Книжковому Арсеналі КСД представить книгу-атлас «Terra Ucrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель» від автора Дмитра Вортмана та ін.

Лопатченко зазначив, що це чудовий подарунок для всіх, хто цікавиться історією, оскільки цей атлас – унікальне поєднання картографії та історії, перша науково-популярна робота такої глибини та обсягу, результат довготривалої й кропіткої роботи. Книжка містить документальні ілюстрації та 93 унікальні карти.

Атлас містить короткий історичний нарис про минуле України і 8 розділів з історичними картами й докладними коментарями до них, роз'ясненнями, витягами з історичних джерел та документів. Карти відображають не тривалі періоди, а конкретні історичні моменти, що демонструють зміни в політичному та територіальному устрої. Об'єктивний погляд на найбільш важливі й неоднозначні етапи історії України, без стереотипів та заангажованості.

Команда КСД підготувала до цьогорічного Книжкового арсеналу нову книгу польського письменника-фантаста Анджея Сапковського «Вежа блазнів».

За словами видавців, Сапковський є володарем численних престижних нагород та премій, серед яких – нагорода Європейського співтовариства наукової фантастики EuroCon «Ґранд Майстер». Його твори перекладено більш ніж 10 мовами світу, а самого автора визнано одним із найпопулярніших письменників-фантастів у Європі.

У «Вежі блазнів» йдеться про життя Рейнмара із Беляви, який був справжнім майстром із... встрявання в різного штибу халепи й пригоди. Знайомлячись зі шляхетною красунею, він і гадки не мав, чим для нього це обернеться. Як наслідок, за Рейнмаром женеться інквізиція і члени таємного лицарського ордену і ще цілий натовп інших ворогів: лицарі, наймані вбивці та міські вартові. Лицарська романтика та відьомські шабаші, давні замки та похмурі середньовічні пейзажі, небезпека, що чатує за кожним деревом, поєдинки й погоні – стануть запорукою того, що книга полонить увагу читачів, вважають у видавництві. 

Також українцям буде презентовано нову книгу від автора бестселера «Маленька книга хюе» Міка Вікінга.

Його нова робота називається «Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу».

За словами Лопатченка, у цій книжці Мік Вікінг, засновник Інституту дослідження щастя в Копенгагені, доводить, що щастя не має кордонів: не важливо, де ти мешкаєш, щастя – не територія, а стан душі, й ключі до нього заховані у всьому світі. 

Подорожуючи світом, він розкриває секрети найщасливіших людей. Кожна країна має свій рецепт, головне – знайти його складові. Ділячись порадами від щасливчиків з усіх куточків Землі, автор аналізує – що впливає на формування феномену щастя: від приготування вечері чи теревенів із сусідами до життєвих пріоритетів. Ця книжка – путівник, що допоможе відшукати радість та гармонію в повсякденному житті.

Однією з найцікавіших новинок цього року КСД назвало книгу всесвітньо відомого американського письменника Дена Брауна «Джерело».

Нас усіх цікавлять питання – звідки ми прийшли і куди прямуємо, але чи певні ми, що готові почути відповідь? Століттями релігії світу намагалися пояснити походження людини. І ось Кірш – колишній учень Роберта Ленгдона, відомий мільярдер та винахідник – здійснює приголомшливе відкриття, яке здатне не просто похитнути, а й спростувати постулати всіх релігій. 

На сенсаційну лекцію в музеї Уенгайма запрошено і професора Роберта Ленгдона. Але Кірш не встигає викласти свою неймовірну теорію – його вбивають. Матеріали лекції Кірша захищені 47-значним паролем... Тепер від професора Ленгдона та директорки музею Амбри Відаль залежить, чи дізнається світ таємницю свого походження. 

Складні головоломки, втеча від іспанської поліції, смертельні сутички, загадки, схожі на химерні будівлі славетного Ґауді, запаморочливі сплетіння вуличок Барселони – і десь серед цього виру сховане воно – джерело. Так ідеться у рецензії видавців про нову книгу Дена Брауна, яка буде представлена на цьогорічному Книжковому Арсеналі.

Любов Базів. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-