На кінофестивалі у Пекіні вперше працюватиме український стенд

На кінофестивалі у Пекіні вперше працюватиме український стенд

Укрінформ
На одному з найбільших кінофестивалів в азіатському регіоні -  на 8-му Міжнародному кінофестивалі в Пекіні, який відбудеться з 15 по 22 квітня, - українська кіноіндустрія буде вперше представлена національним стендом. 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Робота стенду організована завдяки спільним зусиллям Державного агентства України з питань кіно та Української Кіноасоціації. Локація Українського стенда в Пекіні: готель Beijing International Hotel, Convention Center, стенд № E12. Стенд працюватиме 18-20 квітня", - ідеться в повідомленні. 

 За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, присутність України вперше на кіноринку Пекінського міжнародного кінофестивалю є важливим кроком, що сприятиме виходу українського кінопродукту на ринок Південно-Східної Азії. 

"Це важливо для розширення географії міжнародної співпраці українських кіновиробників з іноземними професіоналами", - зазначає він.

Читайте також: Прем'єрні покази "Михайло і Даниїл" пройдуть у рамках Docudays UA

Як зазначається, українсько-китайське партнерство у сфері кіноіндустрії вже має свої певні результати і продовжує активно набирати обертів. На сьогодні китайськими компаніями були придбані права на фільм-фентезі "Сторожова Застава", анімаційний фільм "Викрадена принцеса", кримінальну комедію "DZIDZIO. Контрабас", і це лише за період 2017-2018 років. 

Військова драма українсько-російського виробництва "Незламна" була представлена у конкурсній програмі 5-го Пекінського міжнародного кінофестивалю, де виконавиця головної ролі отримала головну нагороду "Храм неба" в номінації "Найкраща акторка". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-