Джапарова - про фільм “Будинок “Слово”: Так само, як і сьогодні в Криму

Джапарова - про фільм “Будинок “Слово”: Так само, як і сьогодні в Криму

Укрінформ
Українська документальна кінострічка “Будинок “Слово” про винищення української інтелігенції, спеціально зібраної під одним дахом будинку письменників, наочно показує, що навіть через майже сто років “обличчя” режиму, який руйнує Україну, не змінилося.

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова на прем'єрному показі стрічки, повідомляє прес-служба МІП. 

За словами урядовця, цей фільм про режим, що має один незмінний інструмент - каральний.

“У домі літераторів у Харкові в 30-ті роки минулого сторіччя так само, як і сьогодні в Криму, фабрикували політичні справи, шукали “організаторів терористичних осередків”, “націоналістів, що отруювали ядом”... Минуло майже сторіччя, а "обличчя" режиму, що знову руйнує Україну, не змінилося", - зазначила Джапарова.

Читайте також: Всеукраїнська прем'єра фільму "Будинок "Слово" відбудеться у Харкові

Як відомо, фільм “Будинок “Слово” розповідає про “розстріляне відродження” - репресії та вбивства 20-30-х років українських митців “червоним” режимом. Тоді в новобудову будинку літератора було розселено десятки геніальних українських письменників, поетів, художників, сценаристів, акторів. За ними стежили та збирали докази "злочинів" проти режиму. Більшість було розстріляно за переконання.

Стрічка передає також трагедію сучасної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-