Всеукраїнська прем'єра фільму

Всеукраїнська прем'єра фільму "Будинок "Слово" відбудеться у Харкові

Укрінформ
У Харкові 28 жовтня відбудеться всеукраїнська прем'єра документального фільму "Будинок "Слово" Тараса Томенка.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік". 

"Вперше в Україні фільм покажуть у місті, в якому відбувалися описувані події. 27 жовтня в харківському хабі "Фабрика" пройде закритий показ із творцями фільму. 28 жовтня стрічку зможуть побачити глядачі Харкова у кінотеатрі "Вісім з половиною", - йдеться в повідомленні. 

Світова прем'єра "Будинку "Слово" пройшла в рамках 33-го Варшавського кінофестивалю, де стрічка була представлена в конкурсній програмі і претендувала на звання найкращого документального фільму.

Читайте також: У Києві вшанували пам'ять жертв "Розстріляного відродження"

Назва фільму відсилає до збудованого в 1928 році в Харкові житлового будинку – він зводився спеціально для діячів культури УРСР. У 66 квартирах будинку жили найвідоміші митці, які наразі є класиками. Серед них – Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Павло Тичина, Наталя Ужвій, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олесь Курбас, Михайло Яловий, Іван Багряний та інші. Вони увійдуть в історію як представники "Розстріляного відродження". Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію репресують і знищують. Фільм являє собою поєднання архівних фото і відео з прямою мовою героїв, начитаною сучасними українськими акторами.

Автори сценарію – Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук – працювали над фільмом упродовж п'яти років. Вони шукали інформацію про українську інтелігенцію у приватних колекціях, архівах СБУ та літературних інститутів.

В український прокат "Будинок "Слово" вийде 9 листопада. Після старту показів знімальна група картини вирушить у тур регіонами України, де будуть організовані спеціальні покази, дискусії та Q&A з творцями фільму. Згодом картина буде доступна в рамках просвітницьких показів у школах, бібліотеках та кіноклубах.

Фільм було створено компанією Fresh Production Group за підтримки Держкіно України.

Дистриб'ютор в Україні - компанія "Артхаус Трафік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-