Розпочався II Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

Укрінформ
У столиці стартував другий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (КМФКФ), на якому з 24 по 28 квітня буде представлена найширша в Україні панорама актуального короткометражного кіно з усіх континентів.

Про це повідомляється на офіційному сайті kisff.org.

"Цьогорічний фестиваль буде значно масштабнішим за перший. Цього разу за п’ять фестивальних днів українські глядачі матимуть змогу побачити на великому екрані близько двух сотень короткометражних фільмів. На розгляд відбіркової комісії було подано близько 1200 фільмів із понад 80 країн, з яких і формувалась програма фестивалю", - зазначається у повідомленні.

Окрім конкурсної програми глядачі зможуть насолодитися великою кількістю позаконкурсних тематичних показів, ретроспектив та спеціальних проектів.

Український короткий метр цього року під особливим прицілом: у рамках фестивалю буде широко представлене національне кінонадбання різних періодів та епох, починаючи від класики короткого метра і закінчуючи авангардними проектами.

Під час фестивалю працюватиме міжнародне журі, яке і обере основних переможців фестивалю.

"Зважаючи на все більшу зацікавленість до короткого метру з боку глядачів, ми очікуємо, що цьогорічний фестиваль збере близько 14 000 шанувальників кіно", - говорить директор фестивалю Кирило Марікуца.

Основною локацією фестивалю стане арт-хаус кінотеатр "Кінопанорама". Паралельно в науково-розважальному комплексі "Atmosferа 360" йиме вечірня програма фестивалю, в рамках якої демонструватиметься ряд спеціальних блоків фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-