Ексначальника «Беркуту» з Криму судитимуть за силовий розгін Майдану

Ексначальника «Беркуту» з Криму судитимуть за силовий розгін Майдану

Укрінформ
Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього заступника командира полку – начальника штабу полку міліції особливого призначення «Беркут» в АРК. Його обвинувачують в застосуванні сили проти активістів Майдану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Встановлено, що у лютому 2014 року він організував незаконне злочинне перешкоджання проведенню зборів та мітингів у Маріїнському парку у Києві. Його підлеглі застосували до мітингувальників надмірну фізичну силу та спецзасоби, що призвело до заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 117-ти учасникам акцій протесту у центральній частині столиці», - ідеться у повідомленні.

Колишній правоохоронець обвинувачується серед іншого в організації незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою на виконання явно злочинного наказу, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365; ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Розстріл Майдану: заочно судитимуть ще девятьох «беркутівців»

Обвинувальний акт скерований до суду.

У зв’язку із переховуванням обвинуваченого від органу досудового розслідування на тимчасово окупованій території України та на території РФ, з метою ухилення від кримінальної відповідальності та оголошенням у міжнародний розшук щодо нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР завершило розслідування щодо колишнього керівництва спецпідрозділів Черкаської області, причетних до розгону протестувальників під час Революції Гідності. Справу направили на розгляд суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-